‘Un lider nu dă vina pe subalterni’

După contrele și ironiile care își fac tot mai des loc în coaliția de guvernare, mai ales după anunțul candidaturii sale, întrebat dacă urmează o campanie electorală dură cu cei de la PSD, „la sânge“, Nicolae Ciucă cred e că va fi o competiție electorală acerbă.

“Ar trebui să evităm abordările de tip ‘la sânge’. Nu, va fi o competiție electorală foarte acerbă. Am căzut de comun acord cu premierul Marcel Ciolacu ca între miniștri și premier să existe o limită de decență. Am văzut atacuri la adresa miniștrilor PNL. Aici trebuie să vedem tot ce ține de structura unui lider. Când un lider este conducătorul unei structuri, nu dă vina pe subalterni. Succesul este colectiv, eșecul are un singur vinovat, și acela este liderul. Când vine vorba de aspecte care aparțin arcului guvernamental, responsabilitatea trebuie asumată de toată lumea: și de miniștrii PSD, și de miniștrii PNL, și de premier“, a afirmat Nicolae Ciucă în direct, la Digi 24.

Întrebat până unde va merge Ciolacu cu criticile, după ce astăzi l-a atacat pe ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, Nicolae Ciucă a încercat să pună batista pe țambal: „Cunoscându-l pe premier, sunt convins că va sta de vorbă cu miniștrii PNL și vor avea o discuție de clarificare.”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Discuția a venit după ce premierul Marcel Ciolacu l-a criticat, marți, pe fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, că nu s-a gândit la stocare, atunci când România a planificat investiții în regenerabile. Șeful Guvernului spune că piața de energie din România este extrem de tensionată în aceste zile, deoarece pe timpul zilei fotovoltaicele produc în exces și România exportă, în timp ce la orele de seară când dispare soarele producția internă nu acoperă consumul din cauza secetei (râurile și lacurile de acumulare nu mai alimentează hidrocentralele), așa că România este obligată să importe scump.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482