‘Să lăsăm TVA în afara campaniei electorale’

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marți seară, la Digi24, că TVA-ul nu ar trebui să fie un subiect în campania electorală, după ce premierul Marcel Ciolacu a spus că exclude majorarea TVA.

Legat de afirmația lui Marcel Ciolacu că anul viitor nu va crește TVA, liderul PNL a reacționat astfel: „Se spun multe în campania electorală și e bine ca atunci când analizăm ce se spune în campanie trebuie să dăm TVA-ul la o parte”.

„Este vorba de ceea ce noi am susținut și susținem în toată această perioad, noi am menținut trendul de creștere economică, am reușit să gestionăm aceste crize pentru că am avut cîteva linii roșii pentru PNL, anume menținerea cotei unice, am promis că o vom menține, am discutat despre menținerea TVA, e adevărat că avem și TVA diferențiat, avem acele praguri de 5 și 9 la sută, cum de altfel și la cota unică avem 10% pe venit și 16% pe profit. Trebuie să avem dialog cu mediul de afaceri, este inima economiei, mediul de afaceri nu trebuie să fie supraîncărcat și să-i limităm spațiul de mișcare”, a adăugat Ciucă.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482