Șeful ANI a mușamalizat timp de 5 ani verificarea averii judecătoarei Lia Savonea

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand (USR), anunţă joi că a depus la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) două sesizări, vizându-i pe fratele şefului ANI şi pe judecătoarea Lia Savonea.

„Șeful ANI, Florin Moise (fratele unui secretar de stat PSD din ministerul Agriculturii), a mușamalizat timp de 5 ani verificarea averii d-nei Lia Savonea – judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Fratele șefului ANI nu este deloc verificat pentru că firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație. Asta nu este lipsă de integritate, nu-i așa? Nu! Asta e business de familie pe banii statului”, afirmă Clotilde Armand, potrivit căreia pentru aspectele sesizare are probe.

„Față de cele spuse mai sus vă anunț că am depus la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) două sesizări. Una pentru fratele directorului ANI și una pentru celebra d-nă Savonea – să ne explice cu celeritate inspectorii ANI cum justifică dumneaei averea colosală și tranzacțiile financiare uriașe ale familiei. De asemenea, solicit Consiliului Suprem al Magistraturii (sper să mă citească și de data aceasta cei de la CSM) să nu-i mai apere reputația profesională a d-nei Savonea și să o sancționeze pentru toate abuzurile din Justiție împotriva magistraților incomozi”, a adăugat primarul Sectorului 1.

Anchete politice?

Clotilde Armand face și acuzații politice, spunând că ANI a anchetat USR-iști în momente cheie ale campaniei electorale pentru alegerile locale.

„Ce nu spune niciun pesedist sau penelist este că ANI a reușit să deschidă niște anchete penibile împotriva unor oameni din USR în momente cheie ale unor campanii electorale. Iar multora le este cumva teamă să vorbească de aceste lucruri de frica verificărilor politizate făcute de șeful ANI”, conform sursei citate.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482