Senatorul Sorin-Mihai Cîmpeanu, ales membru al Biroului Adunării Parlamentare a Francofoniei

În cadrul celei de-a 49-a Sesiuni a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) desfășurată la Montreal, Canada, în perioada 5-9 iulie 2024, senatorul Sorin-Mihai Cîmpeanu, președintele Delegației Parlamentului României la APF, a fost ales în unanimitate membru al Biroului APF. Această realizare marchează o premieră, fiind pentru prima dată în cei 123 de ani de existență a APF când o țară din Europa Centrală și de Est obține un mandat în cadrul Biroului APF.

Alegerile din data de 9 iulie 2024 au adus și o schimbare la nivelul conducerii APF, cu Hilarion Etong, prim-vicepreședintele Adunării Naționale a Camerunului, preluând președinția de la canadianul Francis Drouin.

În paralel cu sesiunea plenară anuală a APF, au avut loc și lucrările celei de-a X-a ediții a Parlamentului Francofon al Tinerilor (PFT), care marchează două decenii de existență. La această reuniune au participat 81 de tineri reprezentând 41 de parlamente membre APF din Africa, America, Asia și Europa.

La inițiativa senatorului Sorin-Mihai Cîmpeanu, pentru prima dată de la înființarea PFT, Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) s-a asociat cu Parlamentul Francofon al Tinerilor, aducând patru reprezentanți ai Rețelei sale de lideri din cele patru continente.

România a fost reprezentată la această ediție a PFT de doi studenți: Beatrice-Iuliana Uța și Mihai-Valentin Mihăilă. Beatrice Iuliana Uța, studentă la UNSTPB, a fost aleasă Vicepreședinte al Comisiei de Afaceri Parlamentare PFT.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482