Ultimă oră – Klaus Iohannis a semnat un decret esențial: vizează justiția română

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 5 iulie, două decrete importante.

Primul decret semnat e cel privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 49/2022 privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), precum și pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală (PL-x 291/21.05.2024);

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a subliniat importanța acestei inițiative legislative: „Proiectul de lege prezentat Guvernului este rezultatul preocupării noastre de a îmbunătăți cadrul normativ relevant, precum și al discuțiilor cu partenerii europeni.

Am dialogat constant cu Comisia Europeană și cu comisarul pentru justiție, Didier Reynders, cu privire la această modificare legislativă. Una dintre solicitările Comisiei Europene în cadrul Misiunii privind statul de drept vizează consolidarea cadrului juridic și a capacității instituționale a sistemului post-SIIJ.”

Alt decret semnat de Iohannis

Decret pentru promulgarea Legii privind utilizarea semnăturii electronice, a mărcii temporale și prestarea serviciilor de încredere bazate pe acestea (PL-x 701/06.11.2023).

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482