‘Dacă votul de dreapta se fragmentează, riscăm să ajungem cu un președinte care nu ne reprezintă’

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a transmis joi blocului politic anti-PSD că fragmentarea electoratului ar putea să ducă la Cotroceni un președinte care nu reprezintă „valorile și interesele” electoratului de dreapta, imediat după ce Guvernul a fixat data alegerilor prezidențiale.

„În vederea următoarelor alegeri, ne vom angaja într-o campanie constructivă, axată pe viziunea noastră pentru țară și pentru bunăstarea românilor, mai degrabă decât pe denigrarea adversarilor, așa cum se obișnuiește adesea în politică. În viitoarele alegeri prezidențiale, va trebui să alegem între cei care alimentează conflictele politice și folosesc populismul și egoismul în activitatea lor și cei care pot aduce țării o conducere de dreapta – puternică, liberală, în slujba oamenilor și a României”, a scris Ciucă, joi, pe Facebook, imediat după ce Guvernul a stabilit că alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 24 noiembrie (turul I) și 8 decembrie (turul II).

„Ca principal partid de dreapta, PNL are puterea de a uni românii și de a oferi țării un președinte cu adevărat reprezentativ. Fiecare vot contează enorm. Dacă votul de dreapta se fragmentează, riscăm să ajungem cu un președinte care nu ne reprezintă valorile și interesele – și nu putem permite asta”, a adăugat Ciucă.

Liberalii ar dori să primească susținerea USR, PMP, Forța Dreptei, REPER dar și a UDMR pentru turul doi al alegerilor prezidențiale. PNL nu și-a desemnat candidatul la alegerile prezidențiale, însă Nicolae Ciucă este favorit cert să fie desemnat candidat.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482