Ultimatumul face parte dintr-o strategie fără sens

Senatorul PNL Liviu Brătescu crede că negocierea prin forță și ultimatumuri la care apelează PSD în tema stabilirii datei alegerilor prezidențiale este efectul unei fierbințeli cauzate de lipsa argumentelor în tabăra social-democraților.

„Nu știu dacă nu cumva liderii PSD s-au încălzit prea tare. Altfel nu-mi explic de unde atâta nervozitate și de ce apelează la ultimatumuri într-o negociere în curs. Cel care dă ultimatumuri – se știe asta – simte că nu mai are argumente și crede că poate rezolva negocierea prin forță, e o tactică care seamănă cu cea a băieților de cartier. Noi am fost parteneri loiali, dar observ că PSD vrea acum să ne împingă pe scări cu aceste ieșiri lipsite de eleganță”, a declarat senatorul liberal Liviu Brătescu.

În opinia lui Liviu Brătescu, ultimatumul pe care PSD l-a dat ministrului liberal Cătălin Predoiu reprezintă un fel de încălcare a unei linii roșii, iar poziția de forță adoptată de echipa lui Marcel Ciolacu este o „șmecherie ieftină”.

„Colegii din alianță, dacă ne sunt colegi, trebuie să termine acest joc de-a ultimatumurile. PNL nu a jucat niciodată în negocieri această carte nedemnă, PNL nu s-a urcat peste miniștrii PSD atunci când premier era Nicolae Ciucă. Cred că PSD forțează nota într-un mod totalmente incorect. Pentru o temă de negociere politică între partide, ei au apelat la această șmecherie ieftină, să-și arate mușchii în fața unui ministru liberal”, a mai spus Liviu Brătescu.

Senatorul liberal mai arată că PNL nu vrea să iasă de la guvernare, dar dacă o chestiune de negociere precum data alegerilor prezidențiale scoate la iveală atâta animozitate în PSD, atunci partidul său s-ar putea considera după alegerile din decembrie „liber de sarcină”, adică ar putea încheia alianța cu PSD.

„Dacă lucrurile decurg chiar în felul acesta și PSD nu vrea să găsească o cale de mijloc în aceste negocieri în care noi cerem doar respectarea prevederilor legale privind stabilirea datei la care să se desfășoare alegerile prezidențiale, și dacă, în loc de negocieri ca între colegi, ei apelează la forță și șmecherii, PNL are varianta ca din decembrie, după alegerile parlamentare, să aleagă un drum fără PSD, să fim liberi de sarcină. Noi nu stăm în alianțe care tind să devină toxice. Noi nu vrem să ieșim de la guvernare, să fie clar, dar prin declarațiile actuale PSD arată că ar vrea să ne împingă în această direcție”, a conchis Liviu Brătescu.

Liviu Brătescu a mai subliniat că tot ce vrea PNL acum este doar să fie respectate prevederile legale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale la termen, adică în luna noiembrie și că nu pricepe ce ar câștiga România dacă aceste alegeri ar avea loc în septembrie, așa cum ține morțiș PSD să se întâmple.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482