VIDEO Se încinge ‘meciul’ între Ciucă și Ciolacu. Liderul PNL denunță ‘agenda personală a liderilor PSD’

Conflictul de la vârful coaliției PSD-PNL, pe tema datelor alegerilor prezidențiale, ia amploare. După ce Marcel Ciolacu l-a atacat direct pe Nicolae Ciucă, liderul PNL răspunde la fel de contondent.

PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, ar dori ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie, așa cum s-a stabilit de principiu înainte de alegerile locale. În schimb, liberalii s-au răzgândit și vor ca alegerile prezidențiale să aibă loc în decembrie.

Atacul lui Ciolacu

După zile întregi de negocieri interne și declarații publice, Marcel Ciolacu i-a transmis lui Nicolae Ciucă un mesaj dur, afirmând că „onoarea nu este doar pe panouri”, cu referire la panourile cu Nicolae Ciucă promovat drept candidat la alegerile prezidențiale.

„Abordarea mea ca președinte PSD este clară: nu s-au ținut de cuvânt. Onoarea nu este doar pe panouri, trebuie să fie și în discuțiile din coaliție. Nu mai avem Miliție, avem Poliție – România s-a schimbat fundamental și noi, politicienii, trebuie să ne adaptăm. Ca prim-ministru voi discuta cu toate partidele, dacă nu se ajunge la un consens, calendarul rămâne și asta vom face”, a declarat Marcel Ciolacu.

Replica lui Ciucă

Nicolae Ciucă răspunde printr-o înregistrare video publicată pe rețelele de socializare. Liderul PNL începe sarcastic, făcând trimitere la căldura de afară, și sfârșește printr-un atac direct la PSD.

„În ceea ce privește data alegerilor prezidențiale, trebuie să fie foarte clar: în cadrul acestei negocieri, Partidul Național Liberal va respecta termenele și prevederile legale și va opera exclusiv pe baza principiilor democratice. Nu pe baza intereselor conducerii PSD”, afirmă Ciucă.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482