‘Eu am spus / Acum să vedem data finală’. Pe cine va susține la prezidențiale și parlamentare

Nicuşor Dan a comentat recentele neînţelegeri dintre PNL şi PSD pe tema stabilirii datei alegerilor prezidenţiale, spunând că un scrutin în septembrie nu ar fi cea mai potrivită idee, pentru că românii ar fi în concedii în lunile de campanie şi precampanie, iulie şi august.

„Dincolo de discutiile dintre cele doua partide eu am spus ca e total nepotrivit sa avem alegeri prezidentiale in septembrie, pentru ca insemna campanie si precampanie in iulie-august, cand lumea nu e atenta la asa ceva, plus ca nici nu stim candidatii.

Acum sa vedem data finala. Daca data o sa fie noiembrie, o sa avem timp sa vorbim despre candidati, dar daca va fi septembrie, nu o sa fie suficient timp sa inteleaga viziunile candidatilor.”, a declarat, la Digi 24, primarul Capitalei.

Edilul a spus că momentan nu îşi pune problema unei candidaturi la alegerile prezidenţiale şi a făcut şi un anunţ interesant privind planurile sale de viitor.

„In principiu, dupa acest mandat de primar imi mai doresc inca unul, pentru ca vor mai fi probleme. Vom reusi sa facem progrese in termie si transport, dar in tot ce inseamna imagine urbana aceste lucruri necesita timp. Dar nu stiu ce va fi peste 5 sau 7 ani.

In acest mandat, principala preocupare o sa fie traficul. A fost termoficarea, vom continua, si chiar se vad imbunatatiri.

Ma intereseaza dezbaterea candidatilor la prezidentiale, ma intereseaza dezbaterea parlamentara, pentru ca sunt lucruri care vizeaza Bucurestiul, cum ar fi distributia fondurilor. Deci voi vrea sa interferez in aceasta campanie, cu transparenta totala. Oricum voi face public tot ce am discutat cu fiecare candidat si voi comunica public ce am discutat cu fiecare.

Noi avem un deficit de dezvoltare, care vine dintr-o alocare nepotrivita a fondurilor intre Primaria Capitalei si primariile de sector, pentru ca mereu s-au impartit si niciodata nu au fost bani pentru proiecte mari, s-au facut doar proiecte mici. Apoi mai este planul urbanistic, care daca nu este in puterea Primariei Capitalei, nu putem avea un progres unitar.”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan, despre întâlnirea cu Nicolae Ciucă pe Stadionul Steaua

Acesta a explicat si întâlnirea cu Nicolae Ciucă, pe Stadionul Steaua, la amicalul naţionalei României dinainte de deplasarea la Euro 2024. De asemenea, edilul a vorbit şi despre planul de a forma o majoritate care să-l susţină în Consiliul General.

„A fost o intamplare, evident ca am o relatie institutionala cu domnul Ciuca. Ne-am intalnit, doar nu eram salbatici. Imi doresc ca PNL sa faca parte din majoritatea in CG. Am primit felicitari si de la domnul Ciuca, si de la domnul Ciolacu, am vorbit cu ambii la telefon. Mai multi oameni m-au felicitat, ca un gest de curtoazie, in ziua de dupa alegeri.

Eu am fost sustinut de ADU, care are 17 mandate, si de REPER, care are 4, deci au 21. Majoritatea e de 28, PNL are 7, deci asta e majoritatea pe care mi-o doresc. Din motive logistice, as mai vrea niste voturi, ca ba mai e cineva in avion, ba lipseste din alt motiv. Inca nu am inceput discutiile, dar mandatele oricum incep in octombrie-noiembrie. Deci vom mai functiona asa pana atunci.

E putin probabil in momentul acesta sa am sprijinul PSD. Trebuie sa te uiti la oamenii care te-au votat. In majoritate sunt oameni de dreapta, astfel ca mai degraba nu.”, a spus primarul Bucureştiului.

Nicuşor Dan a dezvăluit că a avut o colaborare foarte bună cu ADU şi consideră că, la nivel de imagine, s-au ajutat reciproc.

„A fost un transfer, pentru ca in ultimii doi ani pozitiile noastre au fost convergente pe teme locale. Eu le multumesc foarte mult, au aparat ce am facut eu in Bucuresti, a fost o comunicare coerenta, un transfer reciproc de imagine. In plus, USR a si contribuit cu 100.000 de euro la campania mea. Nu a fost neaparat o intelegere, dar am comunicat saptamanal si le-am spus ca am nevoie si au contribuit.”, a spus edilul.

În ce priveşte schimbarea conducerii USR, după alegera Elenei Lasconi ca preşedinte al partidului, Nicuşor Dan spune că se va întâni foarte curând cu aceasta.

„Nu am vorbit, o sa ne intalnim foarte curand, pentru ca nu ne cunoastem. O sa ii transmit dorinta mea de a colabora in continuare cu ei, nu doar in CG. Desigur ca in momentul in care voi discuta cu domnia sa, voi ridica si problema candidaturii sale la presedintie. Sunt optimist ca va avea aceeasi viziune ca mine pentru Bucuresti.

Eu vin din USR, am trait niste ani acolo, cunosc niste oameni, niste relatii intre niste oameni de acolo, dar nu este corect sa ma pronunt.

Pentru urmatorii 2-3 ani, nimic altceva decat administrarea Bucurestiului. Vom vedea ce va fi peste ani, dar cum vad acum, nu prea curand ma voi mai implica in politica. Jobul de primar al Capitalei este unul care ocupa timp, iar ca sa faci politica mare trebuie sa te implici.”, a comentat Nicuşor Dan.

În final, noul primar al Capitalei a declarat că va discuta cu liderii tuturor partidelor înainte de alegerile parlamentare, dar a recunoscut că ar prefera un Guvern de dreapta

„Ideal pentru mine ar fi un guvern de dreapta, ca sa aiba interesul sa sprijine ce e la nivel local, dar cat e asta de realist, ca toate partidele de dreapta sa mearga impreuna si sa si castige majoritatea, ramane de vazut.”, a punctat Nicuşor Dan.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393