‘Ciolacu ar trebui să guverneze România. El ne trimite poze de pe stadioane!’

Premierul Marcel Ciolacu ar trebui să guverneze România, însă el ne trimite poze de pe stadioane, transmite vicepreședintele PNL, Adrian Cozma.

„Din cauza campaniei electorale de un an jumate a domnului Ciolacu e pus în pericol viitorul economic al României, iar acest dezmăț pe care-l vedem cu tot felul de promisiuni, angajări la stat, din păcate afectează România și viitorul nostru. Pe români, și pe investitori mai ales, îi interesează predictibilitatea fiscală, că noi toți azi urmărim ce face domnul premier, care ar trebui să guverneze România și el ne trimite poze de pe stadioane. E o problemă reală pe care trebuie s-o analizăm și noi, cei din PNL, dacă mai putem merge mai departe cu o asemenea abordare din partea premierului”, a declarat Adrian Cozma, la postul de televiziune B1 TV.

„E o mare diferență de la a conduce o covrigărie la a conduce economia unei țări și a face performanță într-o guvernare, dar putem trece peste asta (…) Din cauza acestui deficit excesiv, sunt puse în pericol fondurile europene și tranșa a treia din PNRR și eu asta mi-aș dori, ca dl premier Ciolacu să se ocupe mai mult de guvernare și mai puțin de fotbal. E foarte bine să susținem echipa, și eu sunt trup și suflet, dar toți ne uităm ce se întâmplă în viitor, suntem la un grad de îndatorare de 52%, 62 de miliarde datorii, dobândă de 7% cu care ne împrumutăm”, a concluzionat vicepreședintele PNL.

Tensiune între PSD și PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi la Bruxelles, despre blocajul din coaliţie privind stabilirea datei alegerilor prezidenţiale, că este evident că PNL doreşte să schimbe regulile jocului, iar dacă decizia liberalilor rămâne aceeaşi, nu are rost să facă o nouă şedinţă a coaliţiei. Preşedintele PSD a mai spus că abordarea sa este foarte clară, şi anume că liberalii nu şi-au ţinut cuvântul dat. „Onoarea nu este numai pe panouri, este şi în discuţii”, a transmis Ciolacu.

Nicolae Ciucă a reacţionat la afirmaţiile lui Marcel Ciolacu şi a precizat că nu înţelege reacţia acestuia. „Afară este foarte cald. Asta da, pot să înţeleg”, a mai spus liderul PNL care e reiterat că atunci când vine vorba de alegeri prezidenţiale liberalii vor respecta termenele şi prevederile legale şi vor opera „exclusiv pe baza principiilor democratice, nu pe baza intereselor conducerii PSD”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482