Anunță schimbarea OUG privind e-TVA

Premierul Marcel Ciolacu l-a criticat dur pe ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, și i-a transmis că digitalizarea trebuie să fie o simplificare a sistemului și nu mai multă birocrație. Ciolacu a anunțat modificarea controversatei OUG privind implementarea e-TVA și i-a cerut ministrului Boloș să explice public toate detaliile.

”Începem astăzi cu cel mai așteptat punct de pe ordinea de zi, modificările privitoare la e-Factura, e-Transport și e-TVA.

Vreau să fiu bine înțeles: digitalizarea sistemelor statului NU înseamnă mai multă birocrație și mai multe probleme administrative pentru mediu de afaceri. Dimpotrivă, digitalizarea trebuie să fie un ajutor pentru economie! Digitalizare înseamnă simplificare pentru firme și combaterea evaziunii fiscale pentru stat!

De aceea, domnule ministru Boloș, orice proiect trebuie discutat mai întâi cu cei vizați. Nu invers!

Înțeleg că v-ați consultat până la urmă cu experții contabili și cu mediul de afaceri și veniți astăzi cu o serie de modificări care țin cont de realitate.

Vă rog ca, după ședința de guvern, să explicați în detaliu cum ați corectat acest act normativ.”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393