Lasconi, despre alianța cu PMP și Forța Dreptei. ‘Cum să mai stea în poză Orban și Tomac?’ (surse)

Surse politice ne-au declarat că Elena Lasconi, proaspăt câștigătoare a președinției USR, nu vede cu ochi buni alianța făcută cu PMP și Forța Dreptei înainte de alegerile din 9 iunie, însă va asculta opinia colegilor din partid cu privire la viitorul comun al ceor 3 formațiuni politice.

„Cum să mai stea Orban și Tomac în poză?” Aceasta este poziția Elenei Lasconi cu privire la Alianța Dreapta Unită, însă va asculta opinia colegilor, nefiind doar decizia ei, ca președinte, au dezvăluit surse politice din interiorul USR.

Totodată, Lasconi nu tinde spre o alianța electorală cu alte partide de dreapta, dar, cu toate acestea, va discuta cu toți liderii acestora, dar și cu cei independenți.

Referitor la conducerea partidului, pentru Biroul Național (BN) sunt 87 de membri înscriși pe diferite liste. Până azi la ora 16:00 se mai pot face înscrieri pe liste pt BN, iar mâine până la ora 13:00 se pot depune candidaturi pentru Cotroceni.

Elena Lasconi a câștigat șefia USR cu 68% din voturi

Votul intern pentru alegerea noului preşedinte USR s-a închiat miercuri, la ora 12.00, după ce membrii partidului au avut la dispoziție două zile pentru a-și exprima preferințele.

Elena Lasconi a obținut 68,14% din voturi (7.701 voturi), Radu Hossu a obținut 1.471 de voturi, Cristian Seidler – 1.873 de voturi, iar Vasile Gabriel Filip – 310 voturi.

Toate detaliile aici:

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482