Scenariul care stă pe masa PSD și PNL, tot mai greu de realizat

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, susține că Marcel Ciolacu este cel mai bine plasat candidat pentru alegerile prezidențiale. El a explicat că se analizează varianta unui candidat comun PSD-PNL, dar le-a transmis liberalilor că în cazul în care refuză, atunci nici la alegerile parlamentare nu se va merge pe listă comună.

”Marcel Ciolacu este cel mai bine plasat candidat în acest moment. El este premier și președintele partidului, normal că este favorit pentru a fi candidatul la alegerile prezidențiale.

Tot timpul este tot timpul până acum. S-a schimbat favorabilitatea, s-a schimbat gradul de performanță guvernamentală, românii au înțeles care sunt realizările PSD când este la guvernare.

Oricine poate fi un prezidențiabil foarte bun din partea PSD. Candidatul nostru este cel mai bine plasat și va ajunge în turul II fără mari probleme.

Imediat după ziua de vineri, după ce se clarifică situația în coaliție vom discuta despre organizarea Congresului PSD.”, a explicat Romașcanu.

Jocul pe termen lung al coaliției

Romașcanu a explicat că în cazul în care nu se va ajunge la soluția unui candidat comun la alegerile prezidențiale, atunci nu sunt mari șanse pentru o candidatură comună nici la parlamentare.

”Puțin probabil să mai avem o listă comună la alegerile parlamentare, dacă nu avem un candidat comun la prezidențiale.

Nu s-a închis nicio discuție privind un tandem președinte-premier. Dacă ieșeam astăzi să vă anunț că Marcel Ciolacu este candidatul comun al PSD-PNL la prezidențiale, atunci pe deducție logică Nicolae Ciucă era candidatul pentru funcția de premier.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482