Bate vânt de remaniere în Guvern

Premierul ar putea fi nevoit să treacă la toamnă la o mică remaniere, după ce în PNL au început discuții despre o „împrospătare” a echipei guvernamentale.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a câștigat la alegerile locale funcția de Președinte al Consiliului Județean Brașov și ar urma să fie înlocuit din guvern pentru a-și exercita funcția din administrația locală.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, este în pericol să-și piardă sprijinul politic după ce o serie de lideri din teritoriu susțin că atitudinea acestuia a fost dezamăgitoare în campania electorală în sensul în care nu a ajutat partidul. De asemenea, unii lideri PNL sunt nemulțumiți de comunicarea cu ministrul de Interne.

Nici prestația guvernamentală a ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, nu este pe placul tuturor liberali. O parte din liderii PNL cred că Boloș e „prea moale în fața lui Ciolacu” și „nu se bate cum trebuie” pentru a impune măsurile PNL în Guvern.

În discuțiile din PNL au fost voci care s-au pronunțat și pentru o schimbare a ministrului Justiției, Alina Gorghiu.

Imaginea PNL, erodată

Întrebat, marți, la Antena 3, despre discuțiile din PNL legate de schimbarea unor miniștri, vicepreședintele Robert Sighiartău a fost rezervat în declarații, dar nu a negat existența acestora.

„E clar că unele ministere nu sunt conduse cum ar trebui”, a spus liberalul care este un susținător al ieșirii de la guvernare. „Imaginea PNL este erodată în acest Guvern”, a adăugat Sighiartău.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482