Liberalii, lăsați în offside de premierul Ciolacu

Surse din cadrul Partidului Național Liberal (PNL) au dezvăluit că somatia premierului Marcel Ciolacu către ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, de a pregăti până săptămâna viitoare Hotărârea de Guvern (HG) privind data alegerilor prezidențiale, a luat prin surprindere tabăra liberală. Această mișcare nu a fost conformă cu înțelegerile stabilite anterior în cadrul coaliției de guvernare.

În cadrul discuțiilor recente din coaliție, s-a stabilit că toate deciziile legate de data alegerilor prezidențiale și de HG-ul aferent vor fi luate în cursul zilei de marți, când membrii coaliției se vor întâlni din nou. S-a convenit, de asemenea, că nu va fi comunicat nimic pe acest subiect până la finalizarea discuțiilor și luarea unei decizii comune.

Pentru a nu inflama și mai mult situația din interiorul coaliției, liberalii au decis să nu facă niciun fel de declarații publice pe această temă, urmând să abordeze subiectul în cadrul întâlnirii de coaliție programată.

Decizia premierului Ciolacu de a accelera procesul fără o consultare prealabilă cu partenerii de coaliție ar putea genera astfel tensiuni suplimentare între PSD și PNL.

Ciolacu, mesaj pentru Predoiu în ședința de guvern

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, în şedinţa de guvern de vineri, ministrului de Interne, Cătălin Predoiu să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale, el precizând că săptămâna viitoare stabilesc la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur de scrutin.

„În urma deciziilor din coaliţia de guvernare, îi solicit domnului vicepremier şi ministru al afacerilor interne, Cătălin Predoiu să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

„Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur”, a mai spus şeful Executivului.

Coaliţia de guvernare a decis, joi, două variante de lucru privind calendarul alegerilor prezidenţiale, şi anume ca primul tur să fie pe 15 septembrie sau pe 29 septembrie. Decizia finală urmează să fie luată marţi, au precizat surse politice.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482