Cifrele care pot face din România țara cu cea mai mare creștere economică din UE

Ministrul Economiei, Radu Ştefan Oprea, a declarat vineri că sunt instituţii financiare reputabile şi publicaţii de specialitate care spun că România va avea probabil una dintre cele mai creşteri economice anul acesta din UE sau chiar cea mai mare creştere.

Ministrul Economiei a afirmat după şedinţa de Guvern că datele statistice publicate în urmă cu o zi arătau că Româ/nia, din punct de vedere al PIB-ului per capita, raportat la valoarea puterii de cumpărare, este la nivel egal cu Polonia.

Ce spune ministrul Radu Ștefan Oprea

”Avem 80% gradul de convergenţă faţă de Uniunea Europeană. Vă aduc aminte că în momentul aderării eram la 43%, ceea ce înseamnă că economia României a avut cea mai rapidă creştere în ultima perioadă de vreme şi, de asemenea, prognozele sunt bune, favorabile României. Sunt instituţii financiare reputabile şi publicaţii de specialitate care spun că România va avea probabil una dintre cele mai creşteri economice anul acesta din Uniunea Europeană sau unele publicaţii spun că va fi chiar cea mai mare creştere”, a precizat ministrul, potrivit news.ro.

El a arătat că, punctual, referitor la producţia industrială, în luna aprilie suntem deja cu un 3,8% pozitiv, deşi media europeană a fost negativă cu două procente, ceea ce înseamnă că industria prelucrătoare şi industria în România are premise bune în acest moment.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393