Clotilde Armand caută o cale pentru a rămâne la Primărie și vizează postul de viceprimar. Cu cine poartă negocieri primărița (surse)

Clotilde Armand este dispusă să facă o alianță surprinzătoare. Surse spun că primărița aflată încă în funcție ar fi inițiat discuții cu reprezentanții partidului AUR pentru a forma o alianță cu USR. Prin această mișcare, primărița ar viza postul de viceprimar.

Surse politice susțin că Armand i-a contactat pe liderii AUR pentru a încerca să îi convingă să facă o alianță USR-AUR la Consiliul Local al Sectorului 1 și să o voteze pe ea în funcția de viceprimar.

Contactat de Antena3CNN, Claudiu Târziu a susținut că el nu a inițiat negocieri pentru majorități.

“Nu am inițiat și nu am purtat niciun fel de negocieri cu Clotilde Armand sau cu oricine altcineva în privința alcătuirii vreunei majorități la nivel local. Mă aflu la Bruxelles și nu am cunoștință de asemenea demersuri”, a spus Claudiu Târziu.

Clotilde Armand neagă că ar fi vorbit cu liderii AUR, dar admite că partidul condus de George Simion ”face diferența” în Consiliul Local din Sectorul 1.

”Ei fac diferența. Aș prefera ca Alianța PSD/ PNL să nu aibă majoritate. Dar nu am discutat cu nimeni”, a declarat Clotilde Armand pentru G4Media.ro.

Oficial, liderii AUR au anunțat că vor face opoziție Alianței PSD-PNL, însă liderii USR se tem de blat la sectorul 1.

Cifrele BEC îl declară câștigător la Sectorul 1 pe George Tuță. Clotilde Armand pierde Primăria

Potrivit numărătorii voturilor pentru Primăria Sectorului 1, BEC a constatat că George Tuță a câștigat.

„Candidatul declarat ales căruia i se va atribui mandatul de primar, conform art. 101, alin (2) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali: Tuță George-Cristian, Alianța Electorală PSD-PNL, cu 35910 voturi”, se arată în documentul Biroului Electoral Central.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482