FOTO Marcel Ciolacu nu revine în România cu mâna goala

Premierul Marcel Ciolacu a primit un tricou al naționalei germane de fotbal. Cadoul a fost făcut de premierul guvernului din Bavaria, Markus Söder. „Mult succes naționalei Germaniei, ne vedem în finală”, a răspuns Ciolacu. Mesajul a fost transmis la finalul ședinței comune a guvernelor din România și Bavaria. De asemenea, Ciolacu i-a oferit premierului din Bavaria un tricou galben al naționalei române.

„Mulțumesc Guvernului bavarez pentru sprijinul acordat în păstrarea valorilor naționale românești prin promovarea limbii și culturii românești în rândul diasporei. Îi mulțumesc premierului Markus Söder pentru gestul de prietenie! Mult succes naționalei Germaniei în meciul de mâine. Ne vedem în finală”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Premierul român a vorbit și despre importanța legăturilor economice dintre landul german și România.

„Legăturile economice, culturale și politice dezvoltate din ultimii 25 de ani fac din Bavaria un partener de încredere al României. Împreună cu Guvernul bavarez ne-am propus să extindem și mai mult colaborarea economică pe zona industrială și energetică. Totodată, am semnat astăzi protocolul de cooperare pentru IMM-uri, precum și pentru exploatarea oportunităților din zona Dunării în contextul provocărilor geopolitice actuale”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Premierul român face o vizită de două zile în Bavaria. Luni, el a asistat la meciul naționalei de fotbal a României cu Ucraina, iar marți s-a întâlnit cu șeful guvernului din Bavaria și a prezidat o ședință comună a celor două cabinete.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482