‘O situație ciudată / Toți se uită și se întreabă’

România este singura țară din UE care nu a trimis rezultatele la europarlamentare. Europarlamentarul Mihai Tudose a descris această situație ca fiind „una ciudată” și a spus că trebuie regândit sistemul de colectare a rezultatelor.

„Oamenii ăia trebuie să știe. De la albi sunt doi, de la roșii sunt patru, de la verzi sunt șase, se fac grupurile, repartizarea pe grupuri și evident ponderile pentru toate negocierile posibile. Nu poți să mergi acolo și să spui: domne, noi suntem cam 19, cam 10, aproape patru. Toți se uită și se întreabă dar România nu a transmis încă lista, s-a întâmplat ceva. Nu poți să explici la Bruxelles că într-o comună din județul Vrancea au fugit ăia din secție și nu au semnat procesul-verbal și nu are nimeni ce să le facă, că legea nu prevede situații de-astea demne de ospiciu”, a spus Mihai Tudose, la Antena3 CNN

Întrebat dacă situația are legătură și cu sesizările celor de la USR, Mihai Tudose a spus: „Astea se leagă cumva (…) Cert este că nu au rezultatul și nimeni nu are ce să le facă. Este clar că trebuie regândit sistemul acesta de colectare a rezultatelor”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393