‘Ghiniști, barniști, clotildiști, nicușoriști, să repornim motoarele’

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că membrii USR nu mai trebuie să se mintă, trebuie să-și amintească ce i-a unit și să „repornească motoarele” după rezultatele sub așteptări la alegerile locale, rezultate care au provocat convocarea alegerilor interne pentru schimbarea conducerii partidului.

„USR punct. Și de la capăt. Un nou început – restart. După fiecare rând de alegeri se caută vinovați, după fiecare scrutin există oameni mulțumiți și oameni nemulțumiți. Să dai vina pe colegii tăi și să îi înjuri public e cel mai cool lucru în prezent. Pentru moment. Fiindcă audiența are nevoie de sânge iar partidele își devorează liderii în asemenea situații. Desigur că există și o luptă pentru putere sau preluarea puterii interne. Și este firesc să fie așa. Însă eu vă propun altceva. Fiindcă mulți m-ați întrebat care este pasul următor pentru mine, pentru USR, pentru toți cei care se simt abandonați, trădați, dezamăgiți, sătui, obosiți, furioși, revoltați și resemnați.În primul rând cred că este important să fim sinceri cu noi să ne recunoaștem vina acolo unde am greșit și acolo unde s-a greșit. Doar așa putem evolua” a scris Armand, duminică, pe contul său de Facebook.

Ea cere unirea tuturor facțiunilor din partid și anunță deschiderea unei platforme pentru dialogul cu publicul USR.

„Apoi eu mai cred cu tărie că acum este momentul unui restart profund al USR. Un bun moment în care trebuie să ne privim în oglindă și să nu ne mai mințim, să ne recunoaștem și să ne amintim ce ne-a unit împreună pe noi toți: ghiniști, barniști, clotildiști, nicușoriști etc. Cred că de la acest moment zero putem să repornim motoarele la turație maximă, de la lucrurile care ne țin pe noi toți împreună: cinstea, competența, meritocrația, transparența. Eu n-am să încep să arăt cu degetul persoanele care sunt responsabile pentru rezultatele slabe ale partidului. Eu vă propun (membrilor și cetățenilor care cred în noi) o reconciliere și o reconstrucție din temelie a USR. Voi lansa aici curând o platformă deschisă publicului pentru a ne răspunde toți cetățenii despre ce am greșit și cum cred aceștia că putem face mai bine. Fiindcă eu nu cred că doar noi (USR) suntem cei mai deștepți, fiindcă trebuie să ne întoarcem mai mult ca niciodată la oamenii care au crezut și încă cred în noi”, mai susține Clotilde Armand.

Datele centralizate de AEP arată că în Sectorul 1, George Tuţă, candidatul comun al Alianţei PSD-PNL pentru alegerile locale, a obţinut 36,61% din voturi, în timp ce Clotilde Armand se află la o distanţă mică, de aproape 700 de voturi, cu 35,92%.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482