‘Este clar că alegerile prezidențiale sunt în septembrie’

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, după prima reuniune lărgită a liderilor partidului, după alegerile locale și europarlamentare, că scrutinul prezidențial se va organiza în septembrie,așa cum s-a decis în coaliție, după ce liberalii au lansat varianta ca prezidențialele să fie organizate la termen, în decembrie.

„Este evident ca alegerile pentru functia de Presedinte sunt in septembrie, asa cum am hotarat in coalitie si cum e corect pentru toate partidele, vorbesc acum din postura de premier. Nu am anuntat comasarea alegerilor pana cand nu am avut calendarul intreg al alegerilor, pentru ca nu ai dreptul ca premier sa faci modificari ale calendarului electoral in functie de interese de partid. Decizia a fost luata in acel moment in cadrul coalitiei.

Trebuie sa ne asumam aceasta democratie consolidata pe care am castigat-o cu greu in Romania. Indiferent daca avem un candidat unic al celor doua partide sau daca nu avem candidat unic, PSD va avea candidat la functia de Presedinte al Romaniei, am dovedit ca suntem cel mai mare partid din Romania”, a declarat Ciolacu.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482