Se renumără voturile în două secții din Brașov

Biroul Electoral de Circumscripție Municipală Brașov a analizat solicitarea primarului Allen Coliban de renumărare a voturilor pentru alegerile locale la Primăria Brașov, Consiliul Local și Consiliul Județean Brașov.

Potrivit Radio România Brașov, decizia a fost anunțată, în miercuri seară, de purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripție Municipală Brașov, Sorin Toarcea:

„În urma sesizării depuse de candidatul Allen Coliban, Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 Brașov a admis, în parte, cu majoritate de voturi, sesizarea acestui candidat. Astfel, BECM a dispus renumărarea voturilor pentru funcția de consilier local la secția 31 și renumărarea voturilor pentru funcția de primar, consilier local, președinte CJ și consilier județean la secția 169”.

Coliban își recunoscuse înfrângerea

Vă reamintim că Allen Coliban a pierdut, duminică, alegerile pentru Primăria Brașov. A obținut 47.797 de voturi, adică 43,72%. George Scripcaru a fost votat de 52.334 de brașoveni, adică 47,87%. S-au înregistrat 109.317 de voturi valabil exprimate.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a depus anterior la Biroul Electoral de Circumscripție o solicitare de renumărare a voturilor în toate cele 188 de secții de votare.

Demersul vine după ce în urmă cu două zile edilul spunea că a pierdut. „Am pierdut alegerile la Primăria Brașov. Îmi asum această înfrângere și sunt convins că și mulți dintre voi simțiți același regret adânc. Îmi pare rău”, afirma Colliban.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482