AEP nu a făcut nimic!

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, reales pentru un nou mandat, intervine în scandalul de la Sectoarele 1 și 2, legat de numărătoara voturilor. Acesta acuză AEP că nu organizat votarea în mod civilizat!

“Față de informațiile din spațiul public referitoare la desfășurarea procesului electoral, în special la sectoarele 1 și 2:

1. Legitimitatea aleșilor este fundamentul democrației. Birourile electorale trebuie să ia oricât timp este nevoie pentru a verifica și a înlătura orice suspiciune cu privire la corectitudinea procesului electoral.

2. Fapta de a înlocui procesul verbal semnat de membrii comisiei din secția de votare cu un alt proces verbal trimis biroului electoral este extrem de gravă și trebuie cercetată urgent de parchete (nu am informația despre cât de frecventă este această faptă și dacă a influențat rezultatul votului).

3. Este anormal de mare numărul de buletine de vot care au ajuns în secții și nu au ajuns la alegători și numărul de buletine de vot care au ajuns la alegători și nu au mai ajuns în urne. Trebuie făcută o analiză a modului în care buletinele de vot au dispărut.

4. Este inadmisibilă organizarea procesului electoral, cu membri ai birourilor electorale la limita epuizării și formalități neîncheiate la câteva zile de la alegeri. AEP nu a avut nicio preocupare în toți acești ani să adapteze procesul electoral la exemplele de bună practică din alte țări”, scrie Nicușor Dan pe Facebook.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susțin că au făcut plângeri penale pentru că procesul de vot ar fi fost fraudat.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5393