‘A forţat cordonul de jandarmi şi contactul fizic cu aceştia’

Jandarmeria Capitalei a precizat, miercuri, că forţele de ordine nu au bruscat în niciun moment şi nici nu au folosit materialele din dotare împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, adăugând că aceasta este cea care a provocat jandarmii atât fizic, cât şi verbal, încercând în repetate rânduri să rupă cordonul de ordine publică.

Precizarea Jandarmeriei Capitalei vine în contextul în care senatoarea Diana Şoşoacă s-a deplasat la locaţia pusă la dispoziţie de către Tribunalul Municipiului Bucureşti pentru depozitarea materialelor rezultate în urma alegerilor de duminică.

“Efectivele de jandarmi din cadrul unităţii noastre asigură paza transportului materialelor rezultate în urma procesului electoral, respectiv paza depozitului pus la dispoziţie de către Tribunalul Municipiului Bucureşti, pentru depozitarea acestora”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Bucureşti.

Depozitul în cauză este închiriat de Tribunalul Municipiului Bucureşti de la Primăria Municipiului Bucureşti, cu aprobarea Consiliului General.

“În acest context, un parlamentar al României nu a respectat recomandările forţelor de ordine aflate în executarea atribuţiilor de serviciu, a forţat cordonul de jandarmi şi contactul fizic cu aceştia, persoana acuzând ulterior că a fost bruscată de jandarmi. Menţionăm faptul că forţele de ordine nu au bruscat în niciun moment şi nici nu au folosit materialele din dotare, persoana în cauză fiind cea care a provocat jandarmii atât fizic, cât şi verbal, încercând în repetate rânduri să rupă cordonul de ordine publică”, afirmă reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti.

Sursa citată precizează că în cauză vor fi aplicate măsurile legale care se impun.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482