‘Trebuie să ne regrupăm rapid, trebuie să ne reîntoarcem către cetățeni’

Trebuie să ne regrupăm rapid, trebuie să ne reîntoarcem către cetățeni, rapid, pentru că avem în față două noi alegeri, alegerea președintelui și apoi parlamentarele la finalul anului, atrage atenția purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, după demisia lui Cătălin Drulă.

„Președintele Cătălin Drulă și-a anunțat demisia din funcția de președinte, într-un gest de onoare, de om politic matur. Îi mulțumesc pentru munca pe care a depus-o, este un om politic bun, corect, curajos, care va mai avea multe de spus în politica românească. USR în perioada imediat următoare își va alege o nouă conducere. Cătălin Drulă a convocat un congres pe finalul acestei luni și pe 29 iunie vom avea un nou Birou național. Statutul USR este diferit de alte partide, noi alegem separat președintele, prin votul tuturor membrilor, este un vot electronic. Biroul Național, structura de conducere colegială, din Biroul Executiv este ales de delegații la Congres. Sunt 24 de colegi care conduc acum partidul, vor fi 24 de colegi în noul Birou Național din 29 iunie”, a spus Ionuț Moșteanu.

El anunță calendarul pentru alegerea noului lider al formațiunii.

„Depunerea candidaturilor pentru președintele USR va fi până la finalul acestei săptămâni. Săptămâna viitoare vom avea campania internă, pe care fiecare candidat la președinție o va desfășura. Apoi, pe 24 și 25 iunie vor fi alegerile online, turul 1, miercuri va fi o zi de pauză pentru resetarea sistemului, pe 27 și 28 iunie turul doi. Cel târziu pe 28 va fi clar cine va fi noul președinte al USR și va fi ziua în care Cătălin Drulă îi va preda prerogativele noului președinte. Sâmbătă, a doua zi, noul președinte va conduce lucrările Congresului USR prin care va fi ales Biroul Național. E un calendar rapid, trebuie să ne regrupăm rapid, trebuie să ne reîntoarcem către cetățeni, rapid, pentru că avem în față două noi alegeri, alegerea președintelui și apoi parlamentarele la finalul anului. Pe calendarul actual, practic pe 15 iulie va trebui să începem strângerea de semnături pentru alegerile prezidențiale”, a încheiat Moșteanu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482