Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, depune plângere penală împotriva președintelui AEP, Toni Greblă

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, depune plângere penală împotriva președintelui AEP, Toni Greblă! Este anunțul zilei, în scandalul de la Sectorul 1.

,,Voi depune plângere penală împotriva președintelui AEP, Toni Greblă pentru modul defectuos de organizare al alegerilor locale și europarlamentare și instigare la fals. Se dau indicații pe linie politică pentru ca procesele verbale din mai multe secții cu problemă să fie închise rapid, fără a se mai face renumărarea voturilor, a spus Clotilde Armand.

Aceasta a continuat cu acuzațiile, după ce numărătoarea a arătat că a pierdut Sectorul 1

Această comasare produsă de PNL PSD a dus la un volum crescut de muncă în secțiile de votare. Pe fondul oboselii, au loc multe nereguli și falsuri și au permis fraude electorale. Procesul electoral a fost suspendat în 22 de județe din cauza oboselii și a caniculei, iar sacii cu voturi şi toate materialele electorale au fost predate şi au fost păzite peste noapte de jandarmi. Acest haos generalizat a fost patronat de Toni Greblă.

Președintele AEP, Toni Greblă, trebuie să-și asume că nu a fost în stare să organizeze aceste alegeri și trebuie să-și depună demisia.”

Șeful Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a dat ordine stricte după ce mai multe birouri județe au suspendat activitatea de numărare a voturilor. S-a întâmplat la Tulcea, în Timiș, dar și în Sectorul 1 din București.

Toni Greblă a declarat, ieri, că suspendările nu sunt legale și că primarii sunt de vină că nu pot oferi condiții decente celor care au luat parte la numărarea voturilor

“Dis de dimineață am luat niște măsuri deși nu era treaba AEP, am montat corturi cu aer condiționat, am suplimentat numărul de statisticieni. Din păcate, anumite autorități locale și mă refer la primari, care sunt obligați să aibă spații pentru desfășurarea activităților electorale au găsit spații lângă niște piețe, în niște săli, unde oamenii au fost obligați și chinuiți să urce pe scări. Am înțeles că a fost suspendată activitatea acestui birou. Legea nu permite suspendarea activității de numărare a voturilor și a acestui proces. Eu solicit tutoror birourilor electorale să înțeleagă că activitatea trebuie dusă la bun sfârșit fără întrerupere, fără suspiciuni privind depozitarea voturilor și să reia activitatea de numărare rapid”, a declarat Toni Greblă la România TV.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482