Ciolacu și Ciucă au bătut palma pentru majorități PSD+PNL post-alegeri

Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au decis, marți, ca reprezentanții celor două partide să formeze majorități cel puțin în Consiliile Locale în care au avut candidați comuni la funcția de Primar, indiferent dacă au câștigat sau au pierdut, au declarat surse din coaliție pentru Știripesurse.ro.

UPDATE 16.16 – Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marți, la Digi24, că a discutat cu liderul PSD ca „de principiu, acolo unde am candidat cu liste comune să încercăm să asigurăm majorități”.

„PSD și PNL vor lucra împreună în toate Consiliile Locale unde au candidat împreună”, spun sursele citate, care indică faptul că vor fi, de exemplu, majorități la primării din județele Timiș, Bacău, Brașov, Ilfov. În discuții sunt și majorități similare în anumite Consilii Județene.

În București, PSD și PNL se vor alia la Sectorul 5 cu PUSL pentru o majoritate, mai spun sursele din coaliție, iar în Primăria Capitalei consilierii generali ai PSD și PNL „vor colabora cu Nicușor Dan pe anumite proiecte, unde se poate”.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, marţi, că prim-ministrul Marcel Ciolacu l-a sunat pentru a-l felicita în urma obţinerii unui nou mandat şi i-a transmis că ar trebui să discute „despre viitorul Bucureştiului”.

El a precizat că, în ceea ce priveşte formarea unei majorităţi în viitorul Consiliu General, aşteaptă să vadă cum vor fi distribuite mandatele.

„Pare că Alianţa Dreapta Unită o să aibă 16 – 17 locuri din cele 55. REPER-ul pare că o să aibă 3 – 5 locuri. Deci, împreună o să aibă undeva la 20 de locuri. Pentru majoritate mai e nevoie de 8. Îmi doresc foarte tare ca PNL să fie parte din majoritate, ei vor avea 7 – 8 locuri. O să vedem exact numărul de locuri şi, după aceea, o să începem discuţiile. Eu am avut o colaborare bună cu PNL, USR, PMP în mandatul precedent”, a explicat primarul.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482