Preşedintele PSD Argeş şi al Consiliului Judeţean (CJ), Ion Mînzînă, reconfirmat în funcţie în urma votului de duminică, a declarat, marţi, că social-democraţii “au câştigat detaşat” alegerile în judeţ. “Echipa PSD a câştigat detaşat în judeţul Argeş. PSD s-a aflat în competiție acerbă cu PNL Argeș, condus de Alina Gorghiu.
Prin votul dumneavoastră, au fost reconfirmaţi toţi primarii de municipii şi de oraşe care erau în mandat: Cristian Gentea la Piteşti, Constantin Panţurescu la Curtea de Argeş, Aurel Costache la Mioveni, Gheorghiţă Boţârcă la Topoloveni, Nicolae Velcea la Ştefăneşti, Ion Baicea la Costeşti. Am câştigat 71 de primării din 102 localităţi”, a scris Mînzînă marţi, pe Facebook.
El le-a mulţumit alegătorilor şi pentru voturile date echipei PSD de la CJ Argeş.
“Aceste rezultate sunt o recunoaştere a muncii pe care am făcut-o în ultimii 3 ani şi jumătate pentru a duce Argeşul pe primul loc. Sunt rezultatele muncii de echipă, cea mai eficientă şi mai performantă echipă politică şi administrativă din Argeş”, a mai transmis liderul social-democraţilor argeşeni. Preşedintele CJ Argeş, Ion Mînzînă, a obţinut al doilea mandat după alegerile de duminică, la fel ca şi primarul municipiului Piteşti, social-democratul Cristian Gentea, conform rezultatelor parţiale centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă.
Candidaţii PSD la funcţiile de primar s-au mai impus în 65 de comune, în municipiul Curtea de Argeş şi în oraşele Mioveni, Costeşti, Ştefăneşti şi Topoloveni. La Topoloveni, cel mai vechi edil în funcţie din judeţul Argeş, Gheorghiţă Boţârcă, aflat la conducerea localităţii încă din decembrie 1989, a obţinut al nouălea mandat consecutiv. Candidaţii PNL s-au impus în 29 de comune, în timp ce candidaţii Alianţei Dreapta Unită într-o comună şi în municipiul Câmpulung, prin Elena Lasconi (USR), care obţine al doilea mandat.
Prezenţa la vot la alegerile locale din judeţul Argeş a fost de peste 54%, conform datelor centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă.
La nivelul judeţului au fost 511.617 alegători înscrişi pe listele electorale permanente şi complementare, numărul total al votanţilor fiind de peste 277.000. În mediul urban s-au prezentat la urne peste 110.000 de alegători, în timp ce în mediul rural numărul lor a fost de aproape 167.000.