S-a suspendat centralizarea voturilor în Sectorul 1. Decizie similară și în Timiș

Biroul Electoral al Sectorului 1 a decis să suspende activitatea de centralizare a proceselor verbale cu rezultatele votului de duminică. Zeci de reprezentanți din secții se află încă, după aproape două zile de activitate fără pauză, în fața sediului.

Activitate ar urma să fie reluată marți dimineața, anunță Antena 3.

În Sectorul 1, candidatul PSD-PNL, George-Cristian Tuță, are un avans mic față de primarul în funcție, Clotilde Armand. Candidata USR a mers la Biroul Electoral de Sector pe fondul scandalului, solicitând suspendarea centralizării.

PNL, prim vocea prim-vicepreședintelui Rareș Bogdan, a criticat dur suspendarea activității la BES Sector 1.

Potrivit unor surse din BES, mai mulți oamenii au leșinat, a fost chemată de mai multe ori ambulanța, din cauza epuizării după două zile de nesomn. BES preia în custodie toate efectele electorale, iar mâine dimineață va relua prelucrarea. Toate elementele electorale, inclusiv ștampila de control, sunt preluate în custodie pe proces verbal de BES 1. Camera cu elemente electorale este sub paza strictă a Jandarmeriei, sigilată. Președintele BES 1 a atenționat comandantul obiectivului să aibă oameni suficienți pentru pază.

Suspendare și în Timiș

Biroului Electoral Județean nr. 37 Timiș își suspendă activitatea începând de luni, ora 19.00, până marți, la ora 09.00. Operațiunile de verificare și centralizare ale Proceselor – verbale de consemnare a rezultatelor votării sunt reprogramate.

„Astăzi, 10 iunie 2024, începând cu ora 19, se suspendă activitatea Biroului Electoral Județean nr. 37 Timiș”, anunță Preftectura Timiș.

Potrivit sursei citate, în acest context, Biroul Circumscripție Județeană nr. 37 Timiș a hotărât „reprogramarea operațiunilor de verificare și centralizare a Proceselor – verbale de consemnare a rezultatelor votării la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și la alegerile locale din 9 iunie 2024, pentru 11.06.2024, începând cu ora 9:00”.

BEJ Tulcea a spart gheața

Amintim că o primă suspendare a fost decisă de BEJ Tulcea, după ce s-a solicitat BEC să ofere o recomandare în acest sens, însă Biroul Electoral Central a refuzat.

BEC mai are o ședință în această seară, în care ar urma să fie discutată și situația haosului de la BEJ-uri, unde oamenii au stat toată ziua la coadă, în caniculă și epuizați după două zile de activitate.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482