Aleşii dumneavoastră să umple golurile, nu doar portbagajul

Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, clasat pe locul al doilea în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, le-a transmis votanţilor din judeţ că speră ca aleşii câştigători să producă schimbarea, scrie Agerpres.

Învins cu o diferenţă de aproximativ 20 de procente de candidatul PSD, Ciprian Trifan, fostul ministru al Sănătăţii a scris, luni, pe pagina sa de socializare că îşi doreşte ca aleşii să umple “golurile” din judeţ şi nu propriile portbagaje, făcând aluzie la situaţia fostului lider social democrat din Vaslui, Dumitru Buzatu.

“Mulţumesc fiecărui vasluian care a crezut în mine şi în echipa liberală! Îmi doresc ca aleşii dumneavoastră să producă schimbarea, să umple ‘golurile’ din judeţ, nu doar propriile portbagaje. Sunt convins că testul timpului va fi cel mai real şi sincer barometru al fiecărui ales. Felicitări şi mult succes învingătorilor! Mulţumiri alegătorilor”, a afirmat Nelu Tătaru, în mesajul postat pe Facebook.

Candidatul PSD a obţinut un scor de 45,72%

Potrivit rezultatelor afişate de AEP, candidatul PSD a obţinut un scor de 45,72%, fiind votat de 68.704 alegători. Pe locul al doilea, la o distanţă considerabilă, s-a clasat candidatul PNL, Nelu Tătaru, care a reuşit să ia 25,57% dintre voturile valabil exprimate, fiind votat de 38.421 de vasluieni. Tătaru a obţinut un scor mai mare decât al partidului în cursa pentru CJ Vaslui.

Locul al treilea a revenit candidatului AUR, Sorin-Sergiu Chelmu, care a primit 12,69% dintre voturi, iar pe locul al patrulea s-a clasat candidatul ADU, Mihai Botez, preşedinte al USR Vaslui, cu un scor de 11,33%.

PSD a câştigat şi majoritatea simplă în Consiliul Judeţean, fiind votat de 48,51% dintre cetăţeni. Astfel, social democraţii vor avea un număr de 18 consilieri judeţeni. Locul secund a fost obţinut de PNL, cu un scor de 23,02%, pe locul al treilea în preferinţele electorilor vasluieni este AUR, cu un rezultat de 13,66%, iar a patra formaţiune care va fi reprezentată în forul decizional judeţean este ADU, care a luat 9,81% din voturi.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482