‘Vine o pisicuță căreia i-a dat tata televizor ca să îmi explice’

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat că toate pensiile din România sunt recalculate, iar în procesul de reevaluare a dosarelor s-a ajuns la 99,9%. De asemenea, ministrul a explicat că în softul pentru recalcularea pensiilor intră aproape 5 milioane de decizii, iar acestea vor ajunge la pensionari înainte de 1 septembrie, data la care vor crește pensiile. În contextul recalculării și măririi pensiilor, fostul șef al statului a explicat că este vorbea despre un criteriu care îi avantajează pe cei cu multă vechime în câmpul muncii.

 

Fostul președinte al României Traian Băsescu a afirmat, la ‘Politica zilei’, cu Ioana Constantin, că recalcularea pensiilor pentru cei cu o vechime peste limita de vârstă de 25 de ani va rotunji destul de bine veniturile pensionarilor.

„Sunt pensii care vor crește. Introducerea acestui criteriu de vechime care se premiază peste limita de 25 de ani a fost în avantajul foarte multor oameni cu pensii mici. Și cei cu pensiile mai mari vor fi avantajați dacă, de exemplu, eu am pe cartea de muncă 50 de ani de serviciu în slujba patriei.

Apropo de serviciu în slujba patriei, că uneori îmi vine să răbufnesc! Te face în toate felurile câte o pisicuță de asta care acum i-a dat tata televiziune și tu te gândești: Am 55 de ani de muncă, cu tot cu cei 5 ani de la Parlament, am trecut cu nave prin furtună, prin foc, prin zone de război, prin zone bombardate … și vine o pisicuță, căreia i-a dat tata televizor, ca să îmi explice cum e cu bărbăția, demnitatea, toate cele…”, a punctat Traian Băsescu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482