VIDEO Cum răspunde liderul PNL când este întrebat despre ‘mafia generalului Coldea’

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi seară, la Antena 3, întrebat despre ‘mafia generalului Coldea’, că instituțiile statului trebuie să facă lumină în acest caz și a apreciat că până atunci nu trebuie blamat întregul SRI pentru activitatea unor foști angajați.

„Cei care trebuie sa se ocupe de acest caz sunt institutiile statului si noi trebuie sa vedem ca romanii au nevoie de aceasta siguranta si perspectiva in care institutiile statului isi fac cu adevarat datoria. Si una dintre problemele care trebuie rezolvate este siguranta statului de drept, siguranta aplicarii legii de fiecare om din aceasta tara”, a declarat Ciucă.

„Personal eu nu am mai calcat in MAPN decat atunci cand am fost cu premierul sau impreuna cu ministrul apararii nationale si au fost discutate subiecte punctuale prin care am luat decizii vizavi de ce avem de făcut. In toata carierea mea nu m-am mai dus nici in unitatile in care am fost comandant, mi se pare o chestiune de respect fata de cel care vine la comanda. Va spun chestiunea asta fata de cum inteleg eu ca trebuie sa ne purtam fata de institutii. Ce-au facut dumnealor trebuie sa clarifice institutiile statului. Si SRI este un serviciu care este in slujba cetatenilor, in slujba tarii, pentru activitatile unor terte persoane care au lucrat acolo nu trebuie blamata o institutie. Se intampla chestiunea asta si in alte categorii socio-profesionale, pentru unu, doi, trei oameni nu trebuie sa blamam o institutie. Mai vorbim aici de o chestiune vitala, SRI este parte a sistemului imunitar al tarii care trebuie sa isi vada de indatoririle pe care le are fara sa sufere din cauza unor fosti angajati”, a mai spus liderul PNL.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482