‘Va urma un nou val de creșteri de taxe, inclusiv TVA și multe alte dări’

Întrebat despre alegerile din București, fostul primar al capitalei, Traian Băsescu, a spus că speranța lui este ca bucureștenii ‘să nu se lase păcăliți de această campanie furibundă de denigrare a tot ce nu este roșu sau galben înroșit, deci tot ce nu e PSD sau PNL’.

 

Traian Băsescu afirmă că Gabriela Firea, candidata PSD, va obține „un rezultat foarte slab”. „Pentru că bucureștenii nu se mai lasă păcăliți. Același lucru se va întâmpla și cu alianțele PSD-PNL. Bucureștenii nu se vor lăsa păcăliți. Au văzut podul de la Brăila și ei și că nici azi nu se circulă.

Văd și ei valul de taxe, care a crescut și a mărit prețurile la toate, dar știu că va urma ceva ce nu li s-a spus că va urma, un noul val de creșteri de taxe, inclusiv TVA și multe alte dări.

Cred că bucureștenii nu vor fi păcăliți – și nu numai bucureștenii”, a punctat fostul primar al Capitalei la ‘Politica Zilei’ cu Ioana Constantin, la B1 Tv.

Acesta este și motivul, crede Traian Băsescu, pentru care PSD și PNL au făcut alianțele în teritoriu: „ca să fie unici gestionari ai puterii în țară (…) Deci așa ceva n-am văzut de la Revoluție încoace”, a subliniat el.

Totodată, fostul șef al statului a explicat că mărirea de salariu de 240 de lei va pune o presiune imensă pe companiile românești.

„Oamenii aceștia nu înțeleg ce înseamnă creșterea salariului minim. Ei cred că vor adăuga 240 de lei la cei care sunt plătiți cu salariul minim. Vă pot spune că sunt companii gigant – cum e Calea Ferată, Metrorex-ul, Calea Ferată cu toate unitățile ei, care are grila de salarizare având ca bază salariul minim – și creșterea cu 240 de lei aruncă în aer toată grila de salarizare, până la cel cu salariu de 15.000 de lei. Deci companiile sunt într-o mare dificultate!”, a explicat fostul președinte.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482