‘Există o înregistrare, o s-o dau la Parchet’

Senatoarea Diana Șoșoacă vrea să ajute procurorii în ancheta care îl vizează pe fostul său soț, dar și pe mai mulți membri AUR. Parchetul General anchetează o posibilă falsificare a listelor de semnături pentru candidatura independentă a lui Silvestru Șoșoacă la alegerile europarlamentare. Diana Șoșoacă susține că este în posesia unei înregistrări audio în care fostul său soț și eurodeputatul Cristian Terheș discută despre falsificarea semnăturilor.

„Știu că există o înregistrare, o discuție între domnul Terheş și domnul Silviu Șoșoacă în noaptea dinainte de a-și depune candidatura, în care domnul Terheş spunea că atunci îi lucrează cele aproape 11.000 de semnături. O am (înregistrarea, n.r.) și o s-o dau la Parchet”, a declarat Diana Șoșoacă la Antena 3.

Senatoarea afirmă că Silvestru Șoșoacă și George Simion au pus la cale distrugerea partidului său, SOS România.

„Eu vă spun doar discuția între Terheș. Mai este domnul Ovidiu Zară, am înțeles că soția lui era lucrează la Biroul Electoral Central și ea este cea care i-ar fi autorizat o parte din semnături, la solicitarea lui Ovidiu Zară. Deci, există o legătură între domnul Silvestru Șoșoacă și AUR. S-a întâlnit de nenumărate ori cu George Simion și au pus la cale distrugerea mea și a partidului SOS România. Mai mult, în urmă cu câteva zile, domnul Silvestru Șoșoacă s-a întâlnit noaptea, pe la 11-12, la Rin Grand Hotel Otopeni, cu domnul George Simion și au mai pus la cale ceva, nu știu ce, am înțeles că vreau să îmi ia şi mie ceva. Deci este o lucrătură a AUR-ului pentru a încerca să oprească ascensiunea SOS România.

(…) Sunt 130.000, știți cât de greu este să aduni 130.000 de semnături? Păi noi în prima săptămână de-abia am reușit să trângem 60.000 în România, pe urmă au venit cele din diaspora. Știți cât de greu este? Știți cât de greu oamenii trebuie să stea non-stop pe stradă, să meargă din casă în casă. Cum D-zeu un singur om, fără nicio echipă, fără nimic, adună 130.000 de semnături? Pentru mine este inimaginabil”, a mai declarat Diana Șoșoacă.

Senatoarea mai susține că din discuția telefonică înregistrată reieșea că „i s-a comandat” lui Terheș de către AUR „să-l ajute pe Silvestru Șoșoacă să-și facă semnăturile și că i s-au dat comandă 11.000 și mai e o doamnă de prin Caraș-Severin, Letiția Man, care oamenii spun că ar mai fi dat vreo 30.000 de semnături de acolo. Eu vă spun ce am auzit. Mai mult de atât n-am ce să vă spun. Sunt lucruri pe care eu le voi declara și la Parchet, dacă voi fi chemată. Tot ceea ce am auzit și ceea ce mi s-a transmis.”

Reacția europarlamentarului Cristian Terheș

Într-o interveție telefonică la Antena 3 CNN, europarlamentarul Cristian Terheș a precizat că trebuie făcute publice orice fel de dovezi.

„Internetul vuia de lista de susținători pentru domnul Șoșoacă., Toată lumea suna pe toată lumea dacă îl poate ajuta. Și eu am fost sunat de oameni din țară, membri sau simpatizanți ai Partidului Național Conservator Român (partidul condus de Terheș, aflat în Alianța AUR, n.r.) care fuseseră sunați de domnul Șoșoacă pentru a-l ajuta cu semnăturile. Am zis e alegerea voastră, faceți cum știți, puteți să-l ajutați. Eu nu am pus pe nimeni în legătură cu nimeni. Afirmația că ar fi 11.000 de semnături false nu știu de unde e scoasă. Să vină cu documentația respectivă, să o depună la parchet fără nicio problemă”, a declarat Terheș.

Context

Procurorii au început o anchetă privitoare la o posibilă falsificare a semnăturilor de pe lista unui candidat independent la alegerile europarlamentare. Liderul unui partid ar fi instigat la falsificare, susțin procurorii.

Potrivit anchetatorilor „în luna aprilie 2024, liderul unei formațiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe mai mulți membri ai unei formațiunii politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României care desfășoară activități lucrative în cadrul formațiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024”.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482