Iohannis a reafirmat sprijinul României pentru integrarea europeană a Muntenegrului

Președintele Klaus Iohannis a reafirmat sprijinul României pentru integrarea europeană a Muntenegrului, în cadrul unei întâlniri avute marți cu ministrul afacerilor externe al Muntenegrului, Filip Ivanović.

Președintele României Klaus Iohannis l-a primit marți, la Palatul Cotroceni, pe ministrul afacerilor externe al Muntenegrului, Filip Ivanović, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta a efectuat-o la București.

„Președintele Klaus Iohannis a reiterat sprijinul constant pe care România îl acordă procesului de integrare europeană a Muntenegrului, dar și a Balcanilor de Vest – regiune de importanță strategică pentru spațiul euroatlantic și pentru securitatea și stabilitatea continentului european. În cadrul întrevederii, a fost reconfirmată disponibilitatea părții române de a furniza, în plan bilateral, expertiza necesară în domeniul integrării europene, inclusiv în baza Planului de Acțiuni pentru perioada 2024-2025, semnat la nivel de miniștri ai afacerilor externe”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențială.

În ceea ce privește reformele necesare în procesul de aderare la Uniunea Europeană, președintele a încurajat continuarea implementării acestora, în vederea finalizării rapide a procesului de negociere, dar și pentru a aduce rezultate în domeniile de interes pentru cetățenii muntenegreni.

„Asumarea valorilor europene înseamnă și alinierea la politicile Uniunii Europene, precum Politica Externă și de Securitate Comună, una dintre modalitățile concrete de a consolida parcursul european. În cadrul discuțiilor, au fost subliniate, totodată, beneficiile integrării, punându-se accentul, în mod special, pe tinerele generații”, se mai arată în comunicat.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482