Doar prin investiții, prin implicare, prin muncă poate fi modernizată rețeaua de transport public din București

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai vorbește, într-o postare pe Facebook, despre rețeaua de transport public din București.

“Doar prin investiții, prin implicare, prin muncă și angajament poate fi modernizată rețeaua de transport public din București.

Fapte, nu vorbe: Sorin Grindeanu a dovedit, prin mandatul său la Ministerul Transporturilor, că este un lider vizionar și determinat, capabil să transforme planurile ambițioase în realități palpabile.

Țin să informez că două noi proiecte de mare importanță pentru milioane de oameni vor completa dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de transport: este vorba de tronsoanele de metrou către Aeroportul Otopeni și de la Gara de Nord la Gara Progresul. 22 de miliarde de lei – adică 4.4 miliarde de euro – reprezintă valoarea contractelor de finanțare semnate astăzi de ministrul PSD Sorin Grindeanu.

Tronsonul dintre 1 Mai și stația Tokyo din cartierul Băneasa are 6,6 kilometri și extinde magistrala M6 către Aeroportul Otopeni. Prin semnătura ministrului Sorin Grindeanu se finanțează cu 9,33 miliarde de lei realizarea celor 6 stații ale acestui tronson, a tunelurilor, galeriilor și altor construcții necesare.

Secțiunea dintre Gara de Nord și Gara Progresul va avea 12 kilometri și va include 14 stații, extinzând magistrala M4 a metroului. Finanțarea asigurată azi este de aproape 13 miliarde de lei, din care 9,2 miliarde de lei reprezintă sprijinul din partea Uniunii Europene.

Prin implicarea social-democraților, aceste investiții majore nu doar că îmbunătățesc infrastructura de transport urban, dar contribuie semnificativ la creșterea calității vieții locuitorilor și la dezvoltarea economică a regiunii”, a scris Alfred Laurențiu Mihai.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482