Oamenii sunt scârbiţi de politicieni

Liderul Organizaţiei Judeţene a PUSL, candidat la postul de primar al municipiului Sibiu, Ciprian Faraon, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă ca duminică să fie o prezenţă mai mică la urne faţă de precedentele alegeri, din cauză că “oamenii sunt scârbiţi de viaţa politică şi de politicieni”, conform Agerpres.

“Atât cât am putut înţelege noi din comunicările cu sibienii, s-ar putea de data aceasta să avem o prezenţă la vot mult mai redusă decât în trecut. Oamenii, per ansamblu, sunt dezamăgiţi, sunt scârbiţi de tot ce ţine de viaţa politică, de politicieni şi pe bună dreptate, pentru că nu au avut parte decât de promisiuni şi de minciuni şi de angajamente, uitaţi-vă inclusiv la promisiunea spitalului judeţean, atât de mult a fost rostogolit acest spital şi suntem în al doilea mandat. Cred că pe oraşe şi municipii prezenţa va fi mai redusă. În procente mă aştept undeva în judeţ la o participare undeva între 30 şi 35%, iar pe municipiu probabil că suntem undeva între 35 şi 40%, dar nu mai mult, aşa cred eu că va fi. Nu ştiu, nu am date statistice ca să vă spun cu siguranţă, dar văzând reacţia oamenilor, şi nu vorbesc aici de noi sau de vreo persoană din PUSL sau PUSL în general, atât cât am fost în cartiere şi în locurile publice, am putut observa reacţia la toate partidele, pentru că erau prezente fiecare pe străzi, cum erau ocolite de oameni. Oamenii s-au săturat şi asta e realitatea”, a afirmat Ciprian Faraon.

Acesta propune contracandidaţilor săi să participe la o dezbatere publică în zilele rămase până duminică.

“Prima provocare este adresată primarului în funcţie, dar şi celorlalţi candidaţi la Primăria Sibiului. Vă invit să participăm la o dezbatere publică până la sfârşitul campaniei, o dezbatere fără condiţionări din partea candidaţilor. Fără întrebări cunoscute dinainte, fără restricţii legate de cine are dreptul să adreseze întrebările. O dezbatere liberă, fără notiţe, stabilind doar temele generale: administraţie, infrastructură, tineret, economie locală şi antreprenoriat. Am lansat această provocare prin intermediul Universităţii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu (ULBS), însă cei care se consideră deja câştigători, bazându-se pe sondaje mincinoase, au refuzat. Fuga de dezbatere a celor care aspiră la funcţia de primar nu face decât să arate dispreţ faţă de sibieni. Propun ca presa locală să desemneze câte un reprezentant pentru a modera această dezbatere. Este esenţial ca toţi candidaţii să fie transparenţi şi să îşi expună ideile în faţa cetăţenilor”, a transmis Ciprian Faraon.

Acesta conduce o organizaţie judeţeană formată din 40 de oameni, majoritatea foşti membri ai partidului Forţa Dreptei. Organizaţia Judeţeană PUSL Sibiu este formată din patru organizaţii, două în cele două municipii, Sibiu şi Mediaş. La Mediaş PUSL nu are însă candidaţi la alegerile locale. Principalul obiectiv al PUSL Sibiu la alegerile locale din judeţul Sibiu, potrivit liderului judeţean Ciprian Faraon, este intrarea în Consiliul Local şi cel Judeţean.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482