Nu toată politica este cloacă de porci. România e sfâşiată acum. Socialul e considerat pomană

Dragoş Pîslaru, candidat REPER la alegerile europarlamentare, le transmite cetăţenilor dezamăgiţi că nu toţi politicienii sunt la fel. ”Uitaţi-vă şi veţi vedea diferenţe de profesionalism, de integritate, de coloană vertebrală, de discurs. Nu toată politica este cloacă de porci”, a susţinut Pîslaru la Prima TV. Candidatul REPER a criticat faptul că măsurile sociale sunt considerate ”pomană” în România.

Europarlamentarul Dragoş Pîslaru, candidat REPER pentru un nou mandat în Parlamentul Euorpean, a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, ce le transmite oamenilor dezamăgiţi, care nu vor să mai audă de politică.

”Primul lucru: nu toţi politicienii sunt la fel! Uitaţi-vă şi veţi vedea diferenţe de profesionalism, de integritate, de coloană vertebrală, de discurs. Nu toată politica este cloacă de porci. Avem oameni la care poţi să te uiţi şi pe care poţi să-i ai ca model de viaţă profesională, de familie, de conduită moderată care să fie în slujba ţării. În al doilea rând, partidele au crezuri diferite. Partidul REPER pleacă de la ideea că ai nevoie de o dezvoltare economică, foarte bine, dar ai nevoie şi de dezvoltare socială, de politici sociale. România este ruptă, e sfâşiată acum. Iar dacă vom lăsa în urmă oameni care se vor simţi abandonaţi, vor fi tentaţi să voteze anti-sistem, să se ducă pe poziţii radicale. Partidul REPER spune foarte clar: pentru aceşti oameni trebuie să ai politici sociale. Trebuie să-i ajuţi să-şi crească copiii, tinerii trebuie ajutaţi să ai parte de locuire, de locuri de muncă, ca să nu fie nevoiţi să plece din ţară sau să fie abandonaţi de societate. La fel vârstnicii, care de la pensionare sunt pur şi simplu traşi pe dreapta în societatea românească. Despre temele sociale nu se vorbeşte, socialul e considerat pomană în România, or în UE, conceptul acesta de model social, de pilon european al drepturilor sociale, nu este o chestiune de râs. Miza este să ne uităm ce înseamnă o politică socială europeană, ce înseamnă să-i dai cuiva şansa unei vieţi independente. Să nu fie dependent de primarul X sau de banii care vin de la guvern. Pur şi simplu, să-i dai undiţa, nu peştele”, a spus Dragoş Pîslaru la Prima TV.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482