Condamnarea a venit in plic. De unde oare?

Fostul premier Adrian Năstase scrie pe blogul său despre rolul „plicurilor” trimise la instanțe cu deciziile stabilite în afară tribunalelor.

„Au trecut 12 ani de atunci (condamnarea din 2012 – n.r.). Încă nu știm cine a trimis mesajul și cine a hotărât modificarea verdictului, în ideea de a se decide o sentință cu executare, singura variantă în care se putea adăuga și o pedeapsă complementară de încă 2 ani în care să-mi fie interzise drepturile politice”, scrie Năstase.

Fostul premier amintește că în urmă cu mai mulți ani, Gigi Becali a povestit, din relatarea verișoarei sale – Sofica Dumitrașcu, judecătoare la ICCJ, în dosarul privitor la afișele electorale – felul în care s-a decis condamnarea sa în 2012. A fost și o prima relatare despre rolul „plicurilor” trimise la instanțe cu deciziile stabilite în afară tribunalelor.

„Cine avea autoritatea de a „modifica” sentința? A fost Coldea? Dacă a fost el, și-ar fi permis o astfel de intervenție în justiție fără un acord din partea lui Băsescu? Sau a fost o comandă din afară (fără sau cu știință lui Băsescu).

Interesantă și eliminarea profesorului Corneliu Bîrsan de la CEDO și înlocuirea să cu Iulia Motoc în momentul în care se pregătea un răspuns pozitiv la plângerea mea privitoare la acest caz”, notează Năstase.

Articolul de presă din 2017

„Latifundiarul Gigi Becali a dezvăluit confesiunile pe care i le-ar fi făcut verișoara să, fosta judecătoare ICCJ Sofica Dumitrașcu, despre dosarul „Trofeul Calității” al lui Adrian Năstase: „A venit cineva din exterior. Nu a depins numai de Livia Stanciu… Era condamnare cu suspendare. A fost schimbat verdictul care fusese dat deja cu o zi înainte. Verișoara mea a spus: ‘Băi Gigi, mi-a venit amețeală și nu mai vedeam. Am crezut că visez’”.

Apar tot mai multe dezvăluiri cutremurătoare despre modul în care s-au dat verdictele în unele dosare de renume ce au vizat politicieni aflați pe lista neagră a Sistemului ocult care a condus România în ultimii ani și care a fost creat sub mandatele de președinte ale lui Traian Băsescu. Detalii incredibile în acest sens au fost oferite de latifundiarul Gigi Becali.

Într-o intervenție telefonică la B1 TV, de joi seară 4 mai 2017, afaceristul a povestit că a aflat de la verișoara sa, fosta judecătoare ICCJ Sofica Dumitrașcu, decedată între timp, că în cazul lui Adrian Năstase, condamnat în 2012 la doi ani cu executare în dosarul “Trofeul Calității”, a existat un verdict care a fost schimbat ulterior, în urmă unor intervenții din afara camerei de deliberare de la ICCJ.

Becali a explicat că fostul premier primise în priă faza o pedeapsa la închisoare cu suspendare. Patronul Stelei a dat de înțeles că se teme să vorbească și că intervenția a venit din afară sistemului judiciar, trecând chiar și peste capul șefei de atunci a Înaltei Curți, Livia Stanciu.

La rândul sau, Adrian Năstase a reacționat la dezvăluirile lui Becali, arătând, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că avea deja bănuieli că s-au făcut presiuni asupra judecătorilor pentru a pronunță o condamnare cu executare.

Năstase și-a adus aminte că, la acel moment, a observat că judecătoarea Sofica Dumitrașcu a ieșit plângând din clădirea ICCJ, după care unul dintre jurnaliști m-a sunat să-mi spună ce se întâmplă”, se relata în articolul citat.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482