Mai am puţin, e şi fratele meu!, a spus ironic Ciolacu,

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută după o vizită de lucru în Prahova, că nu înţelege de ce liberalul Iulian Dumitrescu şi-a mai depus candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean, având în vedere că i s-a pus interdicţie de exercitare a funcţiei în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită.

“Mai am puţin, e şi fratele meu!”, a spus ironic Ciolacu, în momentul când a fost întrebat de jurnalişti cum comentează situaţia lui Iulian Dumitrescu, partener de coaliţie din PNL, căruia i s-a prelungit măsura controlului judiciar

Primul ministru a subliniat că nu comentează deciziile magistraţilor şi a adăugat că despre candidatura lui Dumitrescu sunt în măsură să răspundă liberalii.

“În primul rând, nu discut nicio decizie a unui magistrat, e decizia unor judecători, ei decid, acesta e atributul lor, asta este meseria. Am zis-o la o emisiune (…), m-am cunoscut cu domnul Iulian Dumitrescu şi m-am cunoscut în primul rând la şedinţele de coaliţie, deoarece dânsul până de curând era prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal şi venea la şedinţele de coaliţie. N-am înţeles de ce a mai candidat. Când justiţia îţi ia dreptul să-ţi exerciţi funcţia, de ce mai vrei să candidezi? Dar presupun că e o raţiune de-a dânsului. În rest, vă rog frumos, Partidul Naţional Liberal are conducere, o prindeţi, întrebaţi-i, întrebaţi-l pe domnul Iulian Dumitrescu, nu-s eu cel în măsură să răspund. E suficient de mare PSD-ul ca să răspund”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Procurorii DNA au prelungit, cu 60 de zile, măsura controlului judiciar în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, în dosarul în care este cercetat penal pentru luare de mită şi fals în declaraţii, au declarat, miercuri, surse judiciare pentru AGERPRES.

Iulian Dumitrescu are interdicţia de a-şi exercita funcţia, însă el şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la şefia CJ din partea PNL. El este acuzat că, în perioada noiembrie – decembrie 2022, i-a pretins unui om de afaceri să achiziţioneze, în schimbul sumei de 47.500.000 de lei, părţile sociale deţinute de cumnatul său la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală, şi ar fi primit până în data de 4 decembrie 2023 suma totală de 16.210.000 de lei. Una dintre societăţile omului de afaceri ar fi avut în derulare, la momentul respectiv, un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziţionării acţiunilor de la cumnatul lui Iulian Dumitrescu i s-ar mai fi atribuit unul nou. Totodată, DNA susţine că au fost depistate nereguli în declaraţiile de avere ale lui Dumitrescu.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4761