Fostul șef SRI a fost fotbalist la UTA Arad

Apar detalii puțin cunoscute despre trecutul fostului șef SRI Florian Coldea. Anchetat pentru trafic de influență și spălare de bani într-un dosar instrumentat DNA, Coldea ține prima pagină a ziarelor și este subiect de breaking news la toate televiziunile. Deși scurtele declarații făcute de Coldea înainte de audierile la DNA sau după semnarea controlului judiciar se dau în buclă, fostul șef al SRI refuză să dea un interviu mai amplu, invocând faptul că ar putea fi acuzat că încearcă să influențeze ancheta DNA.

În trecut, Coldea a dat un interviu în care a făcut dezvăluiri intersante despre trecutul și pasiunile sale

Născut în 1971, în localitatea Târnova, Coldea s-a făcut remarcat pe teren încă din timpul școlii, așa că a fost selecționat în echipa de juniori a clubului UTA Arad. Dezvăluirea a fost făcută de fostul șef al SRI în 2008, an în care acesta a fost intervievat de Victor Ciutacu. Pe atunci, Coldea era adjunct al SRI.

”Interesant, da. Chiar o scurtă bucată de timp am jucat la UTA Arad, la juniori”, a răspuns Florian Coldea, la una din întrebările pe care Ciutacu i le adresase.

Detalii despre dosarul în care sunt cercetați generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă

Foştii şefi ai SRI, generalii (r.) Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, au fost puşi de DNA sub control judiciar pe cauţiune. Sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani într-un dosar privind intervenţii în Justiţie.

După 15 ore, Florian Coldea, Dumitru Dumbravă, Doru Trăilă şi Dan Tocaci au părăsit sediul DNA din Ştirbei Vodă. După audieri prelungite, aceştia n-au dorit să facă declaraţii publice pe motiv că ora este prea târzie.

Pentru Florian Coldea, DNA a stabilit plata unei cauţiuni tot de 500.000 de lei

Tot la DNA au stat peste 10 ore şi avocatul Doru Trăilă dar şi omul de afaceri Dan Tocaci.

Aceştia au dat, rând pe rând, declaraţii în faţa procurorului DNA. Procurorul de caz în această speţă este Mihaela Moraru Iorga – procurorul şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din DNA. Procurorii îi acuză pe Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă de comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare de bani, după un denunţ depus la DNA luna trecută de omul de afaceri Cătălin Hideg.

Hideg a susţinut, inclusiv public, că i-au fost ceruţi 600.000 de euro pentru „optimizarea” dosarului său de la EPPO aflat pe rolul Justiţiei române. Omul de afaceri a declarat că din cei 600.000 de euro, ar fi remis celor 3 suma de 100.000 de euro. Patron al companiei Sanimed International, Cătălin Hideg, a fost condamnat, în februarie 2024, în primă instanţă, de către judecătorii Tribunalului Bucureşti, la 4 ani de închisoare cu executare, într-un dosar al EPPO, condus de Laura Codruţa Koveşi. Dosarul său se află în prezent pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

Hideg a fost acuzat de EPPO, în octombrie 2022 de folosire de documente false şi spălare de bani, într-un dosar legat de fraudă cu fonduri europene în valoare de 3 milioane de euro.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4761