90.000 de locuri de parcare cu taxă

Nicușor Dan, primarul în funcție al Capitalei, a declarat că nu este neaparat mulțumit de modul în care a fost gestionată problema traficului din Capitală, însă spune că pe viitor vrea să ia măsuri de impact. Planul edilului care candidează la un nou mandat este să impună taxe pe majoritatea locurilor de parcare din centrul Bucureștiului, încât oamenii să fie descurajați să mai vină cu mașinile.

Dan vrea să ajungă de la 20.000 de locuri cu taxă, la 90.000!

“Pentru moment, ceea ce noi am făcut într-o măsură prea mică față de ce ne-am propus a fost să taxăm parcările în zona centrală. Am ajuns la 20.000 de locuri, ca să descurajăm lumea și să o covingen să circule cu transportul în comun. Vrem să ajungem la 90.000 de locuri. (…) Un lucru foarte bun care s-a întâmplat a fost că a crescut cu 40% folosirea transportului public. Eu am făcut un raport pe care l-am făcut public (…) Suntem undeva la 10 -12% din populația care folosește transportul în comun, dar având în vedere că pensionarii și elevii au gratuit, suntem undeva la peste 20%”, a spus Nicușor Dan la România TV.

Nicușor Dan spune că mafia imobiliară e vinovată de traficul haotic

Nicușor Dan spune că traficul din București vine din dezvoltarea urbană scăpată de sub control din București. “Ca orice boală care e lungă și remediul e lung”, a spus Nicușor Dan. Legat de ideea lui Popescu Piedone de a oferi autobuze școlare pentru elevi, Dan spune că nu e o idee eficientă câtă vreme bunicii au gratuități la transportul în comun cu care pot duce elevii la școală. Dan spune că ar fi extrem de complicat să ai microbuze școlare în București, din cauza dimensiunii orașului.

“Nu există miracole în trafic! Trebuie să ne uităm ce au făcut marile orașe cu care ne comparăm, să dezvoltăm transportul în comun, așa cum au făcut aceste orașe acum 40 – 50 de ani”, a conchis Nicușor Dan.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482