S-a lăsat cu dosar penal şi amendă după ce preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu locuitorii din Slatina

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru distrugere după lipirea de materiale pe mobilierul stradal de pe esplanada din centrul Slatinei, unde duminică seara preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi candidaţi ai partidului la alegerile locale au participat la o întâlnire cu slătinenii, eveniment în pregătirea căruia au fost lipite pânze galbene şi albastre pe mai multe trepte ale parcului.

La finalul întâlnirii preşedintelui PNL cu slătinenii, pânzele au fost înlăturate de pe treptele parcului de către liberali.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Claudiu Şerban, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în cauza menţionată cercetările se desfăşoară in rem şi deocamdată nu s-a stabilit dacă au avut loc sau nu distrugeri ale mobilierului stradal.

“Dosarul a fost întocmit în baza sesizării primite, se vor face verificări. Se fac cercetări in rem, cu privire la fapta sesizată, nu împotriva unor persoane”, a declarat Claudiu Şerban.

Reprezentanţii poliţiei au informat, duminică seara, că în jurul orei 16,17, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că pe esplanada municipiului Slatina mai multe persoane lipesc materiale pe mobilierul stradal. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Slatina pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea de măsuri legale.

Poliţiştii efectuează cercetări într-un dosar penal deschis pentru infracţiunea de distrugere

Luni, reprezentanţii IPJ Olt au anunţat că în urma sesizării de duminică privind lipirea unor materiale pe mobilierul stradal de pe esplanada din centrul municipiului Slatina, poliţiştii efectuează cercetări într-un dosar penal deschis pentru infracţiunea de distrugere.

Totodată, o persoană a fost amendată cu 1.000 de lei pentru nerespectarea normelor privind afişajul electoral. Persoana amendată ar fi, potrivit unor surse judiciare, candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Slatina, Mario De Mezzo.

“De asemenea, pentru afişarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale, poliţiştii au sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din municipiul Slatina, conform Legii nr. 115/2015”, au mai informat, luni, reprezentanţii IPJ Olt.

Câteva sute de persoane au participat duminică seara, la Slatina, pe treptele de pe esplanadă, la o întâlnire cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, preşedinte al Senatului. La întâlnire, moderată de candidatul PNL la Primăria Slatina, Mario De Mezzo, au fost prezenţi liberalii de la conducerea organizaţiei judeţene, precum şi candidaţi ai formaţiunii la alegerile locale.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482