‘Lucrurile sunt într-o normalitate / Nu judecăm oamenii la televizor’

Premierul Marcel Ciolacu a comentat joi seară, la România Tv, imaginile cu Florian Coldea la DNA.

„Observ o activitate la DNA. Văd că și la oamenii politici nu s-a ținut de vreo culoare politică. (…) Lucrurile sunt într-o normalitate. Nu-l cunosc pe dl general Coldea. Ne-am văzut întâmplător de vreo două ori în viață. Nu am avut prilejul. A fost șef la SRI pe timpul domnului Băsescu. Deci nu aveam o funcție (…) Ce îmi doresc, fără să comentez vreo decizie, îmi doresc să nu mai trăim ce am trăit. Trebuie să existe un echilibru. Anumite instituții ale statului au fost folosite într-o perioadă cumva să pară și să arate alte lucruri decât prioritățile”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă audierea lui Coldea are legătură cu campania electorală, Marcel Ciolacu a răspuns: țCandidează dl Coldea la ceva? Sunt multe povești, haideți, o să aflăm la un moment dat tot adevărul. (…) Nu judecăm oamenii la televizor”.

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, audiați la DNA

Fostul director adjunct al SRI Florian Coldea şi fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, sunt audiaţi joi de mai multe ore, la DNA, prezenţa lor la DNA fiind consecinţa unei plângeri depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg.

Hideg susţine că i s-a cerut de către Dumbravă să plătească unui anume avocat – Dan Trăilă – un onorariu de 700.000 de euro, cu mult mai mare decât cele practicate în România, pentru a obţine o condamnare cu suspendare în instanţă.

Cătălin Hideg, care are o condamnare de patru ani de închisoare, în primă instanţă, în urma unei anchete desfăşurate de Parchetul Europeam, mai afirmă că i s-a spus că Florian Coldea este „singurul din România care are pârghiile necesare pentru a rezolva” dosarul său penal.

 

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482