În calitate de membru al Grupului Parlamentar de prietenie, am participat la întrunirea cu oficiali sud-coreeni

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai  spune, într-o postare pe Facebook, că s-a întâlnit cu oficiali sud-coreeni.

“În calitate de membru al Grupului Parlamentar de prietenie cu Republica Coreea, am participat la întrunirea din Camera Deputaților cu oficialii sud-coreeni.

La eveniment au fost prezenți 13 demnitari din Coreea de Sud, inclusiv domnul Han Ki Ho, președintele Comitetului Național de Apărare, și Excelența Sa, ambasadorul Rim Kap-soo.

Am purtat numeroase discuții extinderea cooperării bilaterale și importanța diplomației parlamentare în atingerea obiectivelor comune.

De asemenea, am ținut să subliniez necesitatea investițiilor în securitatea Ucrainei și sprijinul pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Anul 2023 marchează 15 ani de Parteneriat Strategic între România și Republica Coreea, primul de acest fel din Asia-Pacific.

Obiectivele noastre includ actualizarea parteneriatului, înființarea unui Institut Cultural Român la Seoul și organizarea vizitei Președintelui României în Coreea.

La finalul evenimentului, demnitarii români și coreeni și-au exprimat dorința comună de a aprofunda cooperarea economică prin diplomație parlamentară”, a scris Alfred Laurențiu Mihai..

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482