Harta Europei s-a schimbat! România a devenit ‘Poarta Europei’

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că, în urma războiului din Ucraina, România a devenit o țară extrem de importantă pentru Europa. Ciolacu a spus că România a devenit ”Poarta Europei” pentru că noile trasee ale Europei se modifică, iar Portul Constanța și porturile dunărene vor deveni esențiale.

”Cel mai important partener economic al României non-UE este Turcia. Pentru ei, este o formă de respect pentru un stat vecin și un stat prieten. Când a fost cutremur în Turcia, primul stat care a trimis echipaje și ajutor a fost România.

Toată lumea are un interes, dar domnul președinte Erdogan nu m-a întrebat pe mine despre fabricile de armament, dar i-am spus foarte clar: dacă Turcia va câștiga contracte pentru armament, în urma licitațiilor, eu am cerut ca toate aceste arme să se producă în România. Țara noastră are energie, are gaze. Bun, aducem gaze și cum să nu mă duc eu să vorbesc cu Turcia.

România este noua poartă a Europei. În acest moment, harta Europei s-a schimbat, România nu era o țară din centrul Europei. După nenorocirea din Ucraina, cu războiul cu Rusia, România a devenit o țară din centrul Europei, din toate punctele de vedere, în special geostrategic. Se fac noi rute, se schimbă hărțile, pentru că principala rută a gazelor din Caucazul de sud și din Asia vin prin Portul Constanța și porturile dunărene. Normal că trebuie să vorbesc și cu Turcia, pentru că pe acolo se trece.”, a spus Marcel Ciolacu, la România TV.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482