‘Ghetourile Morții’ din Râmnicu Sărat. Un senator PNL solicită autorităților să ia măsuri urgente

După șocul produs de “Azilele Groazei”, suntem din nou martorii unei tragedii umane de proporții inimaginabile: “Ghetourile Morții” din Râmnicu Sărat, atrage atenția senatorul PNL Vlad Mircea Pufu, care spune că a descoperit această adevărată „bombă” unde, în ultimii doi ani, șapte oameni ai străzii au murit, din cauza bolilor și mizeriei.

„E de neimaginat condițiile în care trăiesc oamenii la periferia municipiului Rm. Sărat, pe Strada Industriilor nr. 1. Situația este de-a dreptul șocantă: în două containere, numite pompos ”locuințe sociale” de autoritățile locale, trăiesc înghesuite 8 persoane, fără apă curentă sau canalizare funcțională. Peste tot colcăie de șobolani și gândaci. Iarna, locatarii se încălzesc cu reșouri improvizate, iar vara, din cauza căldurii și a mizeriei, aerul devine de nerespirat. Toaletele sunt impracticabile, iar oamenii improvizează pentru necesitățile fiziologice, recurgând la găleți.

Toți cei care locuiesc aici sunt oameni ai străzii, cărora li s-a întins o mână de ajutor, fiind repartizați în aceste containere de către primărie. Ajutorul s-a dovedit de la început un coșmar pentru ei: apa nu a curs niciodată, toaletele nu au funcționat, iar pereții s-au umplut de igrasie din cauza lipsei încălzirii. Deși aceste probleme sunt evidente și durează demult, primăria nu a luat nicio măsură pentru a remedia situația.

Este clar că ghetoul din Strada Industriilor nr. 1 reprezintă un pericol major pentru sănătatea locatarilor. Direcția de Sănătate Publică ar trebui să intervină imediat pentru a evalua și a rezolva aceste probleme grave, dar până acum nu a avut nicio reacție.

Solicit autorităților competente, inclusiv DGASPC Râmnicu Sărat, să ia măsuri urgente pentru a pune capăt acestei situații. Este inacceptabil ca în secolul XXI, în România, oameni să trăiască în asemenea condiții, într-un spațiu aparținând primăriei și asumat de instituție. Trebuie să acționăm acum pentru a salva vieți și pentru a asigura demnitatea și siguranța fiecărui cetățean. Nu putem permite ca “Ghetourile Morții” să devină o realitate acceptată în societatea noastră”, scrie senatorul PNL pe Facebook.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 4761