‘Eu am vrut o dezbatere cu Piedone’

Nicușor Dan a vorbit despre protestul AUR din fața sediului PNL, acolo unde Nicușor Dan a ținut o conferință de presă.  Primarul Capitalei a fost întrebat de ce nu face o dezbatere cu ceilalți candidați și de ce refuză o dezbatere cu Mihai Enache, candidatul AUR.

 

Ei mi-au spus când am ajuns acolo că sunt deja 3 candidați și mă așteaptă și pe mine acolo să dezbatem toți 4. (…) Cu domnul Burduja am explicat. El nu intră în categoria candidaților de 1 %, este, totuși, pe locul 4. Și noi avem alegeri într-un tur și vreau să fiu coerent cu mesajul pe care l-am dat: în alegeri, într-un singur tur, contează primii 2 candidați și orice altă dezbatere e inutilă. Pentru că noi trebuie să spunem oamenilor, aceasta fiind condiția electorală, că voturile de pe locul 3, 4, 5, 6 nu contează. Și atunci, dacă nu contează, de ce să faci o dezbatere cu ei? Același lucru, bineînțeles, și pentru candidații cu procente mult mai mici”, a precizat primarul Capitalei în direct la B1 Tv.

“Eu am vrut o dezbatere cu Cristian Popescu Piedone, când era clar că el este pe locul 2. Acum deja nu mai e clar, sunt sondaje contradictorii în care în unele Cristian Popescu Piedone e pe locul 2, în altele Gabriela Firea e pe locul 2, aștept propriile mele sondaje ca să iau o decizie.  Important este că sunt două bazine electorale: bazinul PSD și anti-PSD. Oamenii din ambele bazine sper eu, vor vota util. De aceea mobilizarea la vot este foarte importantă“, a mai spus Dan.

Edilul capitalei a spus că nu respinge ideea unei dezbateri cu principalul său contracandidat, de pe locul 2, și că în cursul săptămânii viitoare o să ia o decizie în acest sens: „Nu e exclus în momentul ăsta, în funcție de discuțiile care urmează“.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482