Ei nu iau asta în calcul!

Candidat la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, susține că sondajul IPSOS, prin care Nicușor Dan este dat la 43%, reprezintă o strategie de inducere în eroare a electoratului. Piedone arată că el se bazează pe electorat și ar vrea ca după 9 iunie să-l trimită acasă pe Nicușor Dan să calculeze ecuația în care ”1+1=0”.

Citește și: Sondaj IPSOS Nicușor Dan s-a detașat în cursa pentru Capitală. Piedone o depășește pe Firea

”Aș începe cu independentul Nicușor și văd că este sondat de către o alianță politică. Văd mai jos o alianță foarte puternică

Ce înțeleg eu, de fapt, din acest sondaj? El a spus că se bate cu Piedone, dar apărând și Gabriela Firea în sondaje, tot el a spus că domna Firea poate fi considerată un adversar.

Ei nu iau în calcul că un astfel de sondaj poate induce în memoria colectivă faptul că un candidat s-ar putea retrage. Nici vorbă de așa ceva!

Ce n-au luat ei în calcul? Poate să-l creadă doamna Firea, văzând că sunt doi candidați pe același segment, speră să se retragă. De fapt, care este miza alianței PSD-PNL? Să scăpăm de Nicușor Dan.

În țările civilizate, aceste sondaje, nu se dau public pentru că pot induce în eroare electoratul. Din nefericire, unele case de sondare au marjă de eroare de 12%, de 7%, nu de 3% cum ar fi normal.

Eu cred în electorat și în ”căluțul meu” PUSL. Eu cred că electoratul îl va trimite pe Nicușor Dan acasă să calculeze ecuația în care 1+1=0. Se va întreba cum din toate procentele astea nu a făcut nimic.”, a spus Cristian Popescu Piedone, la Antena 3 CNN.

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482