VIDEO Iohannis spulberă zvonurile despre viitoarea sa funcție: ‘Nu au avut loc’

Președintele Klaus Iohannis susține că discuțiile privind posibilitatea ca el să ocupe șefia NATO sunt în toi.

„Nu au avut loc alte discuții pentru altă funcție”, a dat asigurări Iohannis, în condițiile în care se specula că liderul de la Cotroceni ar putea fi interesat de altă funcție europeană.

„Discuțiile la NATO sunt în toi.  Nu pot fi făcute publice”, a mai spus Iohannis.

Context

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la 10 aprilie, că ţările din Flancul Estic al NATO sunt în prima linie aliată de descurajare, în faţa posturii agresive a Rusiei şi este, de aceea, o aspiraţie legitimă pentru o reprezentare mai semnificativă în structurile de conducere ale NATO.

Președintele a arătat că intrarea sa în competiţie pentru funcţia de Secretar General al NATO a fost făcută cu convingerea că experienţa şi înţelegerea aprofundată a specificului acestei regiuni complicate reprezintă atuuri semnificative pentru deciziile viitoare pe care Alianţa va trebui să le ia astfel încât să asigure securitatea euroatlantică.

”Sărbătorim Ziua NATO şi marcăm aniversarea a 75 de ani de la înfiinţarea celei mai puternice alianţe politico-militare din istorie şi, ceea ce este cu atât mai important pentru noi, celebrăm 20 de ani de când România s-a alăturat familiei Nord-Atlantice, în care, astăzi, suntem integraţi deplin şi ireversibil. Aderarea ţării noastre la NATO şi parcursul nostru european au fost principalele obiective strategice naţionale după Revoluţia din 1989. Odată îndeplinite, apartenenţa la NATO a devenit unul dintre fundamentele solide pe care am dezvoltat România de astăzi, România un Aliat puternic, responsabil şi respectat în Europa şi în lume, profund angajat în arhitectura de securitate europeană şi cea euroatlantică”, a afirmat preşedintele în discursul susţinut la evenimentul dedicat împlinirii a două decenii de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică „România-Nato, 20 de ani”, relatează News.ro.

 

Redacția RONEWS
Redacția RONEWS
Articles: 5482